Topamateurs aan start Rondje Ziel

Voor het wielerevenement Rondje Ziel hebben zich al wielrenners van naam ingeschreven. Met nog een paar dagen te gaan ligt de voorbereiding voor de tweede editie op schema.

‘Alles is onder controle’, vertelt Henk Zuidema. Hij is de man van de logistiek van Rondje Ziel. ‘Alles loopt en de laatste weken hebben zich ook nog enkele nieuwe sponsors aangemeld.’ Dat is een aangename verrassing die je altijd goed kan gebruiken.  Ook hebben zich al een fors aantal rijders inschreven. Tot nu toe doen er 35 elite/belofterijders mee.

De funklasse en de  sportklasse/amateurs vormen de grootste groep met ongeveer 100 rijders. De aanmelding voor de dames komt op gang. Gezien de grote vraag naar een vrouwencriterium en het summiere aanbod in het noorden van het land gaan we er vanuit dat het aantal inschrijvingen de laatste dagen nog fors zal toenemen. Daarmee gaan we ruimschoots over het aantal deelnemers  van vorig jaar heen. De eerste editie hadden we zeventig rijders aan de start dus we gaan voor een verdubbeling.’

Onder de aangemelde rijders zitten volgens Wildrik Bulthuis  van Rondje Ziel ook toppers. Met Jeff Vermeulen heeft men een continentale rijder in huis. Hij rijdt voor het team Jo Piel en won vorig jaar de Ster van Zwolle en de Ronde van Groningen. Dit jaar ging hij er met de eerste prijs van de Omloop van Bedum vandoor.

De winnaar van de amateurs van vorig jaar, Tim Weerkamp, is ook weer van de partij en doet nu mee met de elite. Een andere rijder van naam is Adrie Lindeman. Hij is het broertje van profrijder Bert Jan Lindeman. Ook Cor van Leeuwen, die de Omloop van de Veenkoloniën won, Paul de Haan die derde werd bij de Omloop van Bedum en die een etappe van de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier op zijn naam wist te schrijven zijn van de partij. Pieter Merx, die de Gouden Pijl binnen haalde en een etappe in de ronde van Togo won en Marco Hoekstra, tweemaal winnaar van de Ronde van Groningen, doen eveneens mee. Wat ook heel leuk is, is de deelname van Jochem Hoekstra. Hij loopt stage bij Giant Sunweb. Het team van de bekende rijder Tom Dumoulin. Er wordt dus weer hard gereden’, aldus Bulthuis.

Dat het organisatorisch goed loopt bij Rondje Ziel is ook bij hoofdsponsor Vakgarage Dallinga niet onopgemerkt gebleven. ‘Ik ben zelf een fanatiek fietser, zowel op de racefiets als op de mountainbike en vindt het dus fantastisch dat we een wielerwedstrijd in Delfzijl hebben. Misschien doen ik zelf wel mee aan de funklasse. De kans bestaat dat we met mijn bedrijf met een team meedoen. Om Rondje Ziel een extra steuntje in de rug te geven heb ik voor de organisatie polo’s geregeld. Daardoor zijn ze goed zichtbaar en kunnen ze prima voor de dag komen. Ook sponsor ik de prijzen voor de funklasse. Dat zijn geen geldprijzen, maar wel hele leuke pakketten met regionale lekkernijen.’ “Over de prijzen hebben de deelnemers sowieso niet te klagen,” vult Bulthuis aan. “De winnaar van Rondje Ziel wint naast een paar leuke geldprijzen ook een zeer luxe weekendje weg bij Landal Mooi Zutendaal . De moeite waard dus.”

No Replies to "Topamateurs aan start Rondje Ziel"