DVC Appingedam wint bekerduel van WVV

Met 8-2 winnen en nog niet tevreden zijn. Het kan verkeren in de voetballerij. Derdeklasser DVC Appingedam had na een wervelende start, waarin te weinig werd gescoord, uiteindelijk geen kind meer aan het bezoekende WVV. De Winschoters werden compleet zoek gespeeld in het tweede bekertreffen, een week voor de start van de competitie.

De Damsters wisten eerder ternauwernood buurman Holwierde met 1-0 te bedwingen terwijl het duel tussen SC Scheemda en WVV slechts vier minuten duurde vanwege een botsing tussen spelers van beide partijen. De KNVB besloot de overige 86 minuten te laten voor wat ze waren en een 0-0 uitslag te noteren.

Het duel op het verregende Damster sportpark, waar de sporen van de tribunebrand nog goed zichtbaar waren, begon prima voor de elf van trainer van Erwin Buurmeijer. Het elftal kwam swingend uit de startblokken en had zich binnen de kortste keren al in veilige haven kunnen spelen. Zoals gezegd, voetballend liep het prima bij de fusieclub. De combinaties verliepen soepel, de ruimtes werden goed benut en het baltempo lag hoog. Een doelpunt kon eenvoudigweg niet uitblijven. Daan van Dortmont was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer maar weigerde de trekker over te halen.

Na een kwart wedstrijd werd de ban eindelijk gebroken. De weinige toeschouwers zagen de bal vanaf rechts door Vincent Noordhof voor het doel van Jasper Riemersma gelepeld worden en vervolgens tilde Doan Ibraimi het leer langs de sluitpost: 1-0. In plaats van door te drukken vielen de gastheren echter terug en kregen meteen de rekening gepresenteerd. Aan de linkerkant was Mathijs Mollema iedereen te slim af, incluis de iets te ver voor zijn goal staande Tymen Hogendorp. Het stiftje was bekeken en krulde vrij in de verre hoek: 1-1. Met wat meer fortuin hadden de gasten zelfs op voorsprong kunnen komen, maar Hogendorp wierp zich prima in het schot van Mollema.

Aan de andere kant viel de goal wel. Ruben Keizer kreeg het leer panklaar op het hoofd gelegd en was even later de gevierde man: 2-1. Maar weer ging het mis. Terwijl Appingedam nog na stond te mokken over een vermeende overtreding, kneep WVV er tussenuit en was het doelpuntenmaker Mollema die een perfecte assist afleverde bij Daniël Drent: 2-2.

DVC moest andermaal op jacht naar de eigenlijk verdiende voorsprong en die kwam er ook. Een corner leek afgeslagen te worden, maar werd door Thomas Kant, onder druk gezet door Roy de Groot, langs zijn eigen doelman gemikt: 3-2. Met die stand werd er ook gerust.

Na de doelwisseling was het even rustig aan beide fronten. Die werd verbroken toen er hands werd gemaakt in het Winschoter strafschopgebied en Roy de Groot de penalty besloot te nemen, Hij verzilverde de elfmetertrap (4-2) en vanaf dat moment was het bekerduel wel gespeeld. Ruben Keizer tilde de tussenstand naar 5-2 en de zesde treffer kwam op naam van Dennis de Vries, die niet veel later Doan Ibraimi kon feliciteren met zijn tweede van de middag: 7-2. De heren konden elkaar nogmaals de hand schudden, want De Vries was de laatste die het doel wist te vinden: 8-2.

Op de vraag aan Buurmeijer wat hem dit bekerduel had geleerd, zei de oefenmeester: ‘Dat we hoe dan ook altijd bij de les moeten blijven. Die beide goals mogen gewoon niet vallen. We schoppen er weliswaar acht in, maar de wedstrijd had al veel eerder beslist moeten zijn.’

Hoe het elftal er uit komt te zien dat de competitie volgende week opent met een uitwedstrijd tegen Glimmen, weet de oefenmeester nog niet. ‘Op een paar plaatsen hebben we het wel ingevuld, maar ook vandaag is er weer van alles uitgetest. Er zijn nog voldoende opties mogelijk om de overige posities in te vullen.’

* DVC Appingedam – WVV 8-2 (3-2). Doan Ibraimi 1-0; Mathijs Mollema 1-1; Ruben Keizer 2-1; Daniël Drent 2-2; Thomas Kant (eigen doel) 3-2; Roy de Groot (strafschop) 4-2; Ruben Keizer (strafschop) 5-2; Dennis de Vries 6-2; Doan Ibraimi 7-2; Dennis de Vries 8-2.

No Replies to "DVC Appingedam wint bekerduel van WVV"