Knickerbockers over de knie bij SC Loppersum

SC Loppersum heeft een prima competitiestart beleefd in het thuisduel met The Knickerbockers. Na een vrij evenwichtige eerste helft beslisten de gaastheren het duel in het tweede bedrijf binnen luttele minuten en daarmee was het duel wel gespeeld. Uiteindelijk kwam er een 2-0 eindstand op het wedstrijdformulier te staan.

SC Loppersum heeft een seizoen achter de rug waarin het bijna negen maanden bovenaan heeft gestaan en een flinke voorsprong had opgebouwd op de naaste belagers. Alles wees er op dat het team van trainer Henk Buikema de titel in de derde klasse zou grijpen. In het slot van de competitie ging het echter mis. Er dienden zich vervelende blessures aan, spelers vielen weg en hier en daar vielen gaten in het sportieve breiwerkje. Uiteindelijk greep SC Loppersum overal naast en dus was het uithuilen en opnieuw beginnen.

In de voorbereiding op dit seizoen liet SC loppersum zien dat het team er weer stond. In de breedte had men zich weten te versterken met verdediger Bart Klaassens en goaltjesdief Cees Bij de Leij, die furore heeft gemaakt bij De Fivel en via Gorecht bij het inmiddels ter ziele gegane ‘t Zandt terecht was gekomen. ‘Beide spelers hebben zich prima aangepast. Daar kunnen we nog veel plezier aan beleven’, zegt leider Jurrie Vegter.

Ruben Danhof was weer zo goed als hersteld van een blessure, maar zou het duel met de Stadjers niet vol maken. Hij liet zich gaandeweg de wedstrijd vervangen door Mart Buikema. Die vertrekt volgende maand overigens naar het buitenland, dus was dit meteen een van zijn laatste optredens van dit seizoen in het rood met blauw.

Het duel was met name in de eerste helft erg onrustig. Beide teams hadden kennelijk een beetje last van ‘plankenkoorts.’ Voor The Knickerbockers was het wellicht even wennen dat men nu een klasse lager speelt na de degradatie van afgelopen seizoen. Men wil het liefst zo snel mogelijk terug naar boven, maar dat schept verplichtingen die in het duel met de Lopsters in ieder geval niet waargemaakt konden worden.

Na een doelpuntloze eerste helft, waarin er wel wat kansen genoteerd konden worden, sloeg de thuisclub in het tweede bedrijf ongenadig hard toe. Met een droge schuiver in de lange hoek tekende Joris Jurna in de 62e minuut voor de 1-0 en nog geen 120 seconden later was het opnieuw raak. Vanaf een meter of vijfentwintig mikte Peter Heeres, die behalve een doelpunt ook een gele kaart op zijn naam kreeg, het speeltuig buiten het bereik van de keeper tegen het nylon: 2-0.

De wedstrijd was daarmee wel beslist, want de ‘kniebroeken’ wisten de mokerslag niet meer te boven te komen. De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen als Joris Jurna vrij baan had gekregen. Zijn inzet verdween wel in het doel van de Stadjers, maar vond geen genade in de ogen van de scheidsrechter. De treffer werd wegens buitenspel afgekeurd.

Trainer Henk Buikema kon na afloop tevreden zijn. het spel was weliswaar niet altijd even goed geweest, maar het belang van een overwinning in het eerste competitieduel woog zwaarder. ‘Wat deze zzege waard is moet de tijd uitwijzen, maar ik denk dat wij zeker weer bij de top vier moeten eindigen. De resultaten die we in de voorbereiding hebben behaald en deze overwinning geven de burger moed. Hier kunnen we op verder borduren’, aldus Vegter.

* SC Loppersum – The Knickerbockers 2-0 (0-0) Joris Jurna 1-0; Peter Heeres 2-0.

No Replies to "Knickerbockers over de knie bij SC Loppersum"