Pijnlijke nederlaag DIO Bedum

Dat resultaten uit het verleden geen garanties zijn voor de toekomst bleek ook van toepassing te zijn voor de heren volleyballers van Kenders Bouw-DIO/Bedum. Ze weten weer wat verliezen is. In Hoogeveen waren de mannen van coach Edwin ten Kate compleet van de leg en wisten geen vuist maken tegen het sterk spelende De Witte Olhaco, met een terechte 3-0 nederlaag tot gevolg.

Beide ploegen zijn elkaar de afgelopen jaren al meerdere keren tegen gekomen. Zowel in de competitie als in de beker kwamen de Bedumers als sterkste uit de strijd. Op papier was DIO Bedum dan ook de favoriet, almoesten de Bedumers op enkele posities noodgedwongen wat aanpassingen doorvoeren.

Lennart Harmsen raakte tijdens een training geblesseerd aan zijn pink en kreeg in het ziekenhuis te horen dat er gips omheen moest. Ook kon DIO niet beschikken over Dewi Verseput in verband met vakantie. Hierdoor ontbraken er twee passer-lopers. Diagonaal Michael ter Veer en Nathan Jonker moesten deze posities zien op te vullen.

Het begin van de eerste set was het dan ook wat onwennig aan de kant van de Bedumers. DIO kon moeilijk in de wedstrijd komen. Eenvoudige ballen werden niet verdedigd en ook aanvallend kwam DIO er niet aan te pas. Bij een 14-10 stand in het voordeel van Olhaco kregen de Bedumers een nieuwe tegenslag te verduren. Michael ter Veer raakte ook geblesseerd en werd vervangen door Nathan Jonker. Met de nog jonge Jonker probeerde DIO het tij te keren, maar dat mocht niet baten. Olhaco bleef de aanvallende ballen binnen slaan en pakte de eerste set dan ook met ruime cijfers: 25-15.

In de tweede set ging het opnieuw mis voor DIO Bedum. Olhaco pakte al snel een ruime voorsprong van zes punten (12-6), waardoor DIO weer in de achtervolging moest. Ook dit gat wist de Bedumer ploeg niet te overbruggen en dus kwam Olhaco op een 2-0 voorsprong in sets: 25-16.

Het leek een lastige avond voor DIO te gaan worden. Coach Edwin ten Kate probeerde met verschillende wissels en aanpassingen het team een ander spel te laten spelen, maar ook dit had niet het gewenste resultaat. De Bedumers haalden hun niveau niet, terwijl Olhaco verdedigend en aanvallend een prima pot stond te spelen. De derde set ging dan ook met 25-21 naar de ploeg uit Hoogeveen.

Voor DIO was het een pijnlijke nederlaag die snel vergeten moet worden. Zaterdag wacht namelijk de volgende tegenstander. In sporthal de Beemden zal Kenders Bouw-DIO/Bedum het dan opnemen tegen MKB Accountants/VCV. Beide ploegen hebben één wedstrijd gewonnen en verloren. Het duel begint om 19.30 uur.

* Olhaco – Kenders Bouw-DIO/Bedum 3-0. Setstanden 25-15, 25-16 en 25-21.

No Replies to "Pijnlijke nederlaag DIO Bedum"