Poolster kan pijlen weer op competitie richten

Het was Poolster niet gegund om voor een stunt te zorgen in het bekertreffen met eersteklasser vv Groningen. Niet dat er ook maar iemand was die daar op gerekend had, maar bekervoetbal wil nog wel eens verrassend uitpakken. Halverwege het duel stond het 1-0 voor de gastheren, maar na negentig minuten was het verschil gemaakt en stond er 6-0 op het scorebord.

In het eerste bedrijf wist Poolster lange tijd stand te houden. De gasten hadden de zaken achterin goed geregeld en wisten hun opponenten buiten het eigen strafschopgebied te houden. De enige keren dat de thuisclub voor gevaar wisten te zorgen, was bij spelhervattingen.

Het was notabene Poolster dat de beste kans kreeg om de score te openen. Het schot van Johan de Groot was echter niet hard genoeg om doelman De Haan echt in verlegenheid te brengen. Hij wist met de voet redding te brengen en voorkwam daarmee een pijnlijk moment voor de Stadjers.

De thuisclub was allesbehalve in goeden doen. De automatismen ontbraken en er ging aanvankelijk veel fout binnen het team van trainer Gert Haak. Binnen de gelederen van Poolster bleef een klein vlammetje branden die de hoop op een goed resultaat moest symboliseren. Die werd vlak voor de pauze echter figuurlijk gedoofd toen een corner van vv Groningen door doelman Simon Dijkman werd weg gebokst. De bal viel echter voor de voeten van Tim van der Molen en die maakte geen fout: 1-0.

Na de thee was het snel gedaan met de aspiraties van Poolster. Binnen tien minuten was de marge verdubbeld door Virgil Muller en leek het pleit te zijn beslecht. Nu kreeg Kevin Bijlsma echter de kans om voor aansluiting te zorgen. Hij zag zijn poging stranden en vervolgens liepen de gastheren uit naar 3-0 dankzij een treffer van Giovanni Silva.

Daarmee was het doek wel gevallen en wist vv Groningen nog drie keer te scoren. Nestor Jackie Venema (45) zorgde voor 4-0 en daarna was het de beurt aan Martin Kamstra en Robert Duut om de eindstand op 6-0 te bepalen. Het laatste fluitsignaal kwam iets eerder dan gepland, maar het leek niemand te deren dat de fluitist van dienst het duel na 84 minuten spelen de vergetelheid in floot.

De Groningers plaatsten zich voor de volgende ronde van de Noordelijke Districtsbeker, Poolster kan zich weer richten op de competitie. Daarin spelen de Spijksters zaterdag op eigen veld tegen FC LEO. De Leensters bivakkeren momenteel op de derde plaats in 4D. Poolster zal het duel moeten winnen om de aansluiting met de top van de ranglijst te behouden.

Trainer Jaap Danhof wilde niet al te lang stil staan bij de bekernederlaag. ‘Het klinkt misschien gek, maar ik ben van mening dat we ons knap geweerd hebben. Vooral de eerste helft bleven we goed op de been tegen de eersteklasser. We hadden wat mutaties binnen het team en sommige spelers heb ik rust gegund, want het duel met FC LEO vinden we een stuk belangrijker. Iedereen is fit, dus we zijn klaar voor die wedstrijd.’

* VV Groningen – Poolster 6-0 (1-0). Tim van der Molen 1-0;Virgil Muller 2-0; Giovanni Silva 3-0; Jackie Venema 4-0; Martin Kamstra 5-0; Robert Duut 6-0.

No Replies to "Poolster kan pijlen weer op competitie richten"