Vrouwen Farmsum kloppen Helpman

Het eerste damesteam van Farmsum moest zaterdag op het eigen Sportpark Tuikwerd in de wei tegen de reserves van Helpman. De thuisclub wist de ontmoeting met 3-2 te winnen.

De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Marco Spruit. Hij constateerde na een paar minuten dat de wedstrijdbal te zacht was en deze moest vervangen worden. Nadat het speeltuig uitvoerig door Anniek Wolthuis getest was, kon de wedstrijd vervolgd worden en het was Farmsum dat het initiatief probeerde te pakken. Dat resulteerde in een paar kasnjes voor de roodgelen.

Het eerste gevaar van Helpman werd door Farmsum zelf ingeleid omdat Kirsten de Jong in de 16e minuut de bal te zacht terugspeelde op keepster Anouk Lambeck. De doelvrouwe was echter eerder bij de bal en kon voor opruiming zorgen, maar kwam wel in botsing met haar tegenstander. Beide speelsters bleven aangeslagen op de grond liggen, maar konden de wedstrijd even later vervolgen.

Farmsum bleef iets beter en toen in de 22e minuut de Farmsumer turbo Tineke Strijbos goed doorzette en de bal veroverde, had ze een mooie crosspass in huis. De bal belandde bij Eline Schipper en die schoot de bal onhoudbaar achter de keepster: 1-0. Even later miste Gea Koning nog een kans om de voorsprong te vergroten maar het was wachten tot de 32e minuut voordat er weer iets spannends gebeurde. Het zou een historisch moment worden.

Een speelster van Helpman speelde de bal iets te zacht naar haar teamgenote en Eva Pot probeerde de bal te onderscheppen. Het leren geval had iets te veel snelheid en toen gebeurde het. Pot maakte voor het eerst in haar voetballoopbaan, min of meer door de situatie gedwongen, een sliding uit en voerde hem dan ook tot in perfectie uit. Het publiek en de technische staf stonden even perplex van dit voorval en kwamen weer bij hun positieven toen Eline Schipper een schot gekeerd zag worden door de keepster van Helpman in de 40e minuut. Het gevolg was een 1-0 ruststand.

Na de rust werd Helpman iets sterker en schoot in de 49e minuut op de buitenkant van de paal. Toch was het Farmsum dat een doelpunt maakte. In de 51e minuut was het Tineke Strijbos die de bal aan Amber Meedendorp gaf die vervolgens de bal loepzuiver op Eva Pot passte. Pot bedacht zich geen moment en schoot de bal in de bovenhoek: 2-0.

Na dit doelpunt werd Helpman sterker. In de 55e minuut schoot Helpman de bal onbereikbaar voor Anouk Lambeck in de verre hoek en bracht de stand op 2-1. Helpman kreeg nog wat kleine kansjes en werd in de 77e minuut beloond voor het harde werken. Uit een corner stonden keepster Anouk Lambeck en Susanne Veenhuis niet goed gepositioneerd. Ze konden niet voorkomen dat de spits van Helpman de gelijkmaker binnenschoot: 2-2.

Daarna bleef de wedstrijd in evenwicht maar toch zou er een winnaar komen en was het Farmsum dat de langste adem had. In de 90e minuut was het de uitstekend spelende rechtsback Vera Harkema die goed langs de lijn doorging en de bal bij spits Eline Schipper bezorgde. Schipper legde de bal voor haar goede been en schoot onhoudbaar in de korte hoek: 3-2. Farmsum pakte opnieuw de overwinning in de laatste minuten van de wedstrijd, want aan de stand veranderde niets meer.

Door de zege nestelt Farmsum zich stevig in de subtop en bezet een vijfde plaats met negen punten uit vijf duels. Komend weekeinde wacht de uitwedstrijd in en tegen Siddeburen. De aftrap is om 14.00 uur op Sportpark Ewensborg.

No Replies to "Vrouwen Farmsum kloppen Helpman"