Broekhuizen derde op ‘duivels’ Schiermonnikoog

Op waddeneiland Schiermonnikoog is zaterdag voor het eerst een Devil`s Trail georganiseerd. Bij een dergelijke trail moet men denken aan een veelal loodzwaar parcours over ongebaande paden door prachtige natuurgebieden. En op Schiermonnikoog is men met de zee, het strand, de bossen, duinen, de dijk en de wind op het juiste adres.

Met af en toe een schraal zonnetje, flinke hagelbuien en natte sneeuw werd het `duivelse` karakter van deze trail nog eens bevestigd. De stoempers Hilda Broekhuizen (Winsum) en Tini Visker (Gieten) maakten namens Artemis deel uit van de totaal 400 deelnemers. ‘Het was mijn mooiste loop aller tijden’, meldde een stralende Broekhuizen na afloop.

Wanneer er tegen de elementen moet worden gestreden gaat ze voorop in de strijd. Het loodzware soms gladde parcours omvatte veel klimmetjes en waterpartijen waar door gewaad of over heen moest worden gesprongen. Natte voeten en broeken was het gevolg. De ervaring leerde dat specifieke trailschoenen bij dit soort trails noodzakelijk zijn. De deelnemers op hardloopschoenen gleden regelmatig uit.

De tijden en klasseringen doen er bij dit soort trails minder toe dan bij wegwedstrijden. Bij de verzorgingsposten wordt de tijd genomen om goed te eten, te drinken en van kleding en schoenen te wisselen. De sfeer is ook relaxter dan bij andere wedstrijden. Dit laat overigens onverlet dat Hilda Broekhuizen een hele sterke race heeft gelopen. Bij de vrouwen 50 behaalde de Winsumse een uitstekende derde plaats in 2.32.03 uur.

In het totale veld van 84 vrouwen werd Broekhuizen verdienstelijk 16e. Ook niets dan lof voor Tini Visker. Zij had het met name in het tweede gedeelte van de wedstrijd erg zwaar. Toen ze er even helemaal doorheen zat, bracht extra aangereikte voeding uitkomst. De Gietense kwam na 3.04.48 uur binnen, goed voor een achtste plaats bij de vrouwen 55 en een 52e plaats overall. Een duik in de hottub was na afloop haar deel.

Arjen Kwint uit Loppersum start op zondag 26 november in de marathon van het Franse La Rochelle. Ter voorbereiding nam hij afgelopen zondag deel aan een 28 kilometer lange wedstrijd in het Duitse Steinfurt, gelegen in de deelstaat Nordrhein-Westfalen ter hoogte van de Achterhoek. De Lopster behaalde op een grotendeels onverhard geaccidenteerd parcours met 360 hoogtemeters een verdienstelijke achtste plaats bij de mannen 45 in 2.21.03 uur.

No Replies to "Broekhuizen derde op 'duivels' Schiermonnikoog"