SV Bedum moeizaam langs Stanfries

De zondagvoetballers van SV Bedum blijven in de race om de koppositie in de 4e Klasse B. Zelf won het team de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Stanfries met 2-0, terwijl concurrent TLC de topper tegen Gruno met 2-3 wist te winnen.

Er stond de Bedumers maar een ding te doen op de deels natte zondagmiddag en dat was de volle buit halen tegen de ploeg uit Appelscha. Op papier geen al te lastige opgave, want het verschil tussen de gastheren en de nummer twaalf uit de competitie bedroeg voor de aftrap maar liefst elf punten. Daarbij kwam nog eens dat Stanfries tot nu toe nog maar één duel had weten te winnen en dat was tegen SV Haulerwijk.

Verschillen zeggen over het algemeen niet veel, opmerkelijk is wel dat Stanfries een aardige counterploeg heeft, maar ook twee grote problemen. De bankbezetting is niet al te sterk en het scoren gaat de mannen van trainer Jan Boxum ook niet bepaald gemakkelijk af. Na acht competitieduels hebben de Friezen nog maar zeven keer het doel weten te vinden.

Het team van trainer Abel Darwinkel grossiert ook niet in doelpunten, maar staat er met achttien punten uit negen wedstrijden aardig beter voor. Tegen Stanfries kwam de thuisclub maar moeizaam op gang. Men had over geluk geen klagen, want het had zomaar een hele moeilijke middag voor SV Bedum kunnen worden als de gasten wat zuiniger met hun mogelijkheden waren omgesprongen. Van geen al te grote afstand de bal echter over en naast mikken terwijl het simpeler lijkt om de doelman te passeren, getuigt niet van een killersmentaliteit.

SV Bedum speelde in het eerste bedrijf aardig, maar ook niet meer dan dat. Tot aan de thee vielen er geen fraaie staaltjes voetbal te bewonderen en dus zochten de spelers na drie kwartier de kleedkamer op in de wetenschap dat er na de rust wel iets moest gebeuren om een positief gevoel aan de wedstrijd over te houden.

Na de thee was het spelbeeld anders. Kennelijk hadden de Bedumers zelf ook in de gaten dat er een resultaat neergezet moest worden, wilde men bovenin mee blijven doen. Na een uur spelen werd de ban eindelijk gebroken. John Thoma was verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Er leek iets van de gastheren af te vallen na die goal en omdat Stanfries ook nu niet in staat bleek het blad om te draaien, ging SV Bedum op weg naar overwinning nummer zes. De wissels die de gasten doorvoerden bleken niet bepaald een verbetering te zijn en uiteindelijk was de buit definitief binnen toen invaller Davy Jurna in de 80e minuut goed wist door te zetten en de bal bij Jesse Fokkema wist te bezorgen. Die presteerde het om met een mooie lob de uitgelopen keeper te verschalken: 2-0.

Dat werd tevens de eindstand en dus valt er volgens coach Abel Darwinkel niets te zeggen over de afloop van de eerste periode. ‘Daar komen nog wel wat teams voor in aanmerking, waaronder wij.’

Volgens de oefenmeester kwam zijn ploeg de eerste helft niet in het eigen spel. ‘De spelers gaven tijdens de thee zelf aan dat er een tandje bij moest en dat gebeurde dan ook. Het is mooi om te zien dat je als coach op zo’n moment niets hoeft te zeggen. Stanfries is een lastig te bespelen ploeg. Ik denk dat de bank vandaag het verschil heeft gemaakt. Wij hebben daar spelers zitten die kwalitatief niets voor de basis onder doen. Zij hadden dat duidelijk niet.’

De Bedumers spelen zondag niet en komen de week daarna in actie tegen SV Haulerwijk. ‘Dat is een ploeg die soms rare uitslagen neerzet. De ene week is het alles en een week later weer niks. We zijn gewaarschuwd’, aldus Darwinkel.

* SV Bedum – Stanfries 2-0 (0-0). John Toma 1-0; Davy Jurna 2-0

No Replies to "SV Bedum moeizaam langs Stanfries"