Erwin Heerlijn oefenmeester Oranje Nassau

De technische commissie van eersteklasser Oranje Nassau uit Groningen heeft overeenstemming bereikt met Erwin Heerlijn (32) over een eenjarig contract. Daarmee zet Heerlijn een tweede opmerkelijke stap in zijn nog prille loopbaan als trainer. Zijn eerste klus als hoofdtrainer was NEC Delfzijl, waar hij eind vorig seizoen het stokje overdroeg aan Kees Pranger.

Heerlijn, als voetballer opgegroeid bij het voormalige Neptunia, is dus met ingang van het seizoen 2018/2019 verantwoordelijk voor de eerste selectie van de Stadjers. Hij verwacht in het voorjaar het diploma UEFA-A (T/C 1) te behalen en loopt dit jaar stage bij derde divisionist Be Quick 1887.

De drie seizoenen daarvoor was hij hoofdtrainer van NEC Delfzijl, de fusieclub die hij vanuit de derde naar de tweede klasse wist te loodsen. Daarnaast was hij de afgelopen twee seizoenen technisch coördinator bij de voetbalschool van FC Groningen. Het trainersvak trok de Delfzijlster overigens al vanaf zeer jonge leeftijd. Vanaf 2003 trainde hij jeugdteams bij onder meer NEC Delfzijl en GRC Groningen.

Met het contracteren van Heerlijn, in het dagelijks leven groepsleerkracht op de Renn 4 VSO school De Zwaai in Drachten, kiest Oranje Nassau voor een jonge, ambitieuze trainer. In de gesprekken heeft hij de TC overtuigd van zijn visie, tactisch vermogen en pedagogische vaardigheden. Dat biedt volgens de club veel tegenwicht tegen het ontbreken van ervaring als hoofdtrainer op dit niveau en daarmee denken beide partijen een mooi en verantwoord avontuur aan te gaan. Het aanstellen van Heerlijn past ook goed bij de ideeën van de huidige selectie over het profiel van een nieuwe trainer.

Heerlijn zegt zelf over zijn aanstelling het volgende: ‘Ondanks dat het nog vroeg in het seizoen is, weet je dat je er als trainer in deze periode bij moet zijn om je te oriënteren op een nieuwe uitdaging. Uit de gesprekken met ON bleek dat er wederzijds een goed gevoel was. het is natuurlijk een club met een rijke historie en spreekt daarom altijd aan. Ze spelen in de eerste klasse en dat betekent voor mij een logische stap in mijn ontwikkeling als trainer-coach. Ik ben zeer blij dat ik deze kans krijg bij een club als ON. In de afgelopen jaren heb ik als hoofdtrainer in Delfzijl veel geleerd en dit jaar in de derde divisie bij Be Quick als assistent leer ik ook weer veel bij. Bij Oranje Nassau wacht een mooie klus. Ik hoop op een vruchtbare en succesvolle samenwerking. In de komende periode ga ik mijn uiterste best doen op de cursus en bij Be Quick. Vervolgens ga ik me stap voor stap op Oranje Nasssau richten.’

Op de vraag of het niet allemaal wat snel gaat met zijn loopbaan als hoofdtrainer antwoordt Heerlijn: ‘Hoofdtrainer zijn is natuurlijk wel wat anders, maar ik ben al heel lang jeugdtrainer. Dat zien mensen vaak niet. Je maakt dus ongezien heel veel meters als trainer. Daardoor vinden mensen je vaak onervaren, wat dus deels helemaal niet zo is.’

Oranje Nassau heeft zaterdag overigens een wisselvallige eerste seizoenshelft in de eerste klasse met een nederlaag afgesloten. De laatste wedstrijd voor de winterstop ging kansloos met 4-0 verloren in en tegen Winsum. De stad-Groningers staan op een ietwat teleurstellende zevende plaats (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Erwin Heerlijn oefenmeester Oranje Nassau"