Klimaatgroep Stars levert Groninger kampioenen

Sporthal De Boshal in Loppersum was afgelopen weekeinde het tafeltennismekka van de provincie Groningen. Daar werden namelijk de Groninger kampioenschappen tafeltennis 2018 gehouden. Dit driedaagse evenement werd georganiseerd door de tafeltennisverenigingen Talo en Midstars uit de gemeente Loppersum.

Vrijdag mochten eerst 130 basisschoolkinderen van de scholen CBS Roemte en OBS Prinses Beatrix de Groninger kampioenschappen aftrappen met het side-event Table Stars, een spelletjescircuit onder leiding van een professionele promo-team van de tafeltennisbond. De kinderen van beide scholen vermaakten zich prima met de leuke tafeltennisspelletjes van het promo-team.

Vrijdagavond ging de ‘oude garde’ aan slag bij de de Open GK Veteranen. Zeventig veteranen gingen strijden om vier titels. De winnaar in de hoogste categorie was André Folmer van ttv Buitenpost. Naast de Open GK Veteranen werden ook de Lopster kampioenschappen tafeltennis gehouden. Een titelstrijd voor de inwoners van de gemeente Loppersum. Joris Jurna won al zijn partijen en mag zich Lopster tafeltenniskampioen 2018 noemen.

Zaterdag, na de opening van wethouder Bé Schollema van de gemeente Loppersum, mochten 60 jeugdleden uitmaken wie allemaal Groninger kampioen ging worden in zowel enkel- als dubbelspel. Dubbelkampioenen in de hoogste categorie waren Tiemo Laban en Daniëlle Storteboom van tafeltennisvereniging Argus. Laban werd daarnaast ook Groninger kampioen bij de jongens en Roos Veen (Argus) werd kampioen bij de meisjes. Tafeltennisvereniging Argus uit Harkstede won de wisselbeker voor beste vereniging bij de jeugd.

Naast de jeugdkampioenschappen werden er ook twee onderdelen gespeeld voor tafeltennissers met een verstandelijke beperking. In de ochtend werd er eerst begonnen met G-Tafeltennis Unified, een mixed-dubbeltoernooi waar g-tafeltennissers aan tafeltennissers zonder een beperking werden gekoppeld. Dit ‘experiment’ was een groot succes en voor velen was dit onderdeel het hoogtepunt van de GK Tafeltennis. Na Unified mochten de g-tafeltennissers uitmaken wie de Open Groninger kampioen G-Tafeltennis werden. In de hoogste categorie was dit Gert Jan Wulff van ttv Anja.

Zondag, op de laatste dag van het evenement, gingen er 123 senioren van start. Zij gingen, net als de jeugd een dag eerder, uitmaken wie Groninger kampioen werd in zowel enkel- als dubbelspel. De dubbelkampioenen in de hoogste categorie waren Pim van Schaik en Thomas Kuijer van Klimaatgroep Stars. Peter Verweij, ook van Klimaatgroep Stars, won al zijn enkelpartijen en is nu een jaar lang Groninger tafeltenniskampioen 2018. Tafeltennisvereniging Midstars won de wisselbeker voor beste vereniging bij de senioren.

Namens de organisatie zegt Wouter Fokkens: ‘Dit weekend was een en al promotie voor het snelste balsport te wereld en we zijn daarom ook zeer tevreden. We zijn nu al aan het nadenken over verbeterpunten voor 2019 zodat dit evenement nog groter en beter gemaakt kan worden. We bedanken de gemeente Loppersum, de sponsors en de vrijwilligers. Zonder hun steun hadden we dit niet kunnen doen.’ (foto’s: Menne Tillema).

No Replies to "Klimaatgroep Stars levert Groninger kampioenen"