Jeroen Haan kraait victorie voor Omlandia

Omlandia heeft de zege op koploper Pelikaan S. een passend vervolg gegeven. Er werden zaterdag namelijk opnieuw drie punten aan het totaal toegevoegd. Op het eigen sportpark in Ten Boer werd met 3-0 van SV Gramsbergen gewonnen.

Het was even afwachten of de acteurs wel op het hoofdveld van de witblauwen in actie konden komen. Koning Winter had in de ochtenduren namelijk een venijnig speldenprikje uitgedeeld en de grasmat met een laagje sneeuw bedekt. Om te voorkomen dat er helemaal niet gevoetbald zou worden, werd het kunstgrasveld van de sneeuw ontdaan. Na een grondige keuring door de consul werd besloten dat het hoofdveld het toneel van de strijd zou worden. Op het kunstgras stond een duel tussen de reserves van Omlandia en Pelikaan S. gepland. De Oostwolders besloten echter niet te komen. De reis naar Ten Boer werd vanwege de sneeuwval als onverantwoord bestempeld.

De eerste helft van de confrontatie tussen de beide tweedeklassers bood aanvankelijk niet veel houvast. Beide ploegen waren redelijk aan elkaar gewaagd. SV Gramsbergen was meer in balbezit was en probeerde Omlandia op eigen helft terug te drukken, maar deed dat zonder veel overtuiging. Het leek aanvallend wel aardig wat de gasten deden, maar het ging uiteindelijk om de effectiviteit. Net als een week eerder in Bedum was die er ook nu niet.

Met nog enkele minuten te spelen in de vrij vlakke eerste helft werd het spel op de wagen gezet. Jeroen Haan probeerde doelman Timmer met een boogbal te verschalken en hoewel de inzet niet eens zo hard leek, verkeek de te ver voor zijn goal staande sluitpost zich er wel op en kon hij de gang naar het net maken. Omlandia had op een zeer belangrijk moment de ban gebroken: 1-0.

SV Gramsbergen had de hele tweede helft nog om de schade te repareren, maar kreeg te maken met een agressiever spelende thuisclub. Omlandia zat er kort op en binnen tien minuten na de hervatting was het weer raak. Een lange bal van Ruben Meijer plofte achter de defensie van de bezoekers en werd door Jeroen Haan opgeraapt. Doelwachter Timmer kwam te laat uit zijn kooi en was kansloos op de lob van de goalgetter: 2-0.

Met wat meer fortuin had het even later zomaar weer raak kunnen zijn, maar nu was Timmer wel op zijn hoede. Het zou uitstel van executie blijken te zijn, want in de 64e minuut kwam de eindstand op het scorebord te staan. Na een razendsnelle omschakeling en prima actie van Robbert Veldman aan de linkerkant van het veld kreeg Jeroen Haan een niet te missen kans om zijn derde van de dag te produceren. Die liet hij dan ook niet aan zich voorbij gaan. Vanaf een meter of elf tekende hij voor 3-0.

Wat de gasten daarna ook probeerden, het lukte ze niet om het duel een andere wending te geven. Omlandia kwam in de resterende minuten amper in moeilijkheden en kon de punten in de zak steken.

De overwinning van de Ten Boersters heeft er voor gezorgd dat men bij de top van 2J heeft aangehaakt en tevens kon vastgesteld worden dat Omlandia de tweede competitiehelft goed uit de startblokken was gekomen.

‘Dit geeft een lekker gevoel. Dat willen we no wel een tijdje vasthouden’, sprak trainer Freddy Strating na afloop van het duel. Uiteraard was Jeroen Haan de meest besproken man van de middag met zijn drie treffers, maar volgens Strating was het een teamprestatie. ‘We hebben onze taken goed uitgevoerd, vrijwel niets weggegeven en zijn zeer effectief met onze mogelijkheden omgesprongen. En ja, het is mooi dat je een speler als Haan in je gelederen hebt. Hij krijgt vier kansen en benut er drie van. Dan doe je het gewoon goed.’

* Omlandia – SV Gramsbergen 3-0 (1-0). Jeroen Haan 1-0; Jeroen Haan 2-0; Jeroen Haan 3-0 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Jeroen Haan kraait victorie voor Omlandia"