Voetbal voor ouderen bij NEC Delfzijl

Bij NEC Delfzijl start men binnenkort met Walking Football, voetbal voor 60-plussers. Na de geslaagde demonstratie tijdens de laatste Eurocup Delfzijl, wordt het initiatief op 14 maart doorgezet op Sportpark Centrum in Delfzijl. Voor de start van deze nieuwe activiteit wordt samengewerkt met FC Groningen Old Stars, die met hun team deze vorm van voetballen promoot.

Op de veertiende om tien uur wordt gestart met de eerste training bij NEC Delfzijl, aan de Burgemeester Boeremalaan 3 in Delfzijl. Hierbij zullen enkele Old Stars van FC Groningen aanwezig zijn voor de begeleiding.

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld en zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal.

Bij het Walking Football begint de training altijd eerst met gezellig koffie of thee drinken en het bespreken van voetbal- en ander sportief nieuws. Daarna volgt het sportieve deel met Walking Football, specifiek gericht op senioren en onder professionele begeleiding. Het gezellig samenzijn met andere deelnemers en het werken aan een goede conditie staan voorop.

Ben je een 60-plusser of ken je een 60-plusser die graag mee wil doen of gewoon nieuwsgierig is? Kom dan vrijblijvend voor de eerste training op woensdag 14 maart om 10.00 uur naar de kantine van NEC Delfzijl en neem je sportspullen mee. Ook 60-plussers uit omliggende dorpen en plaatsen zijn van harte welkom. Na een kop koffie zal gestart worden met de eerste training op de kunstgrasvelden van Sportpark Centrum. Zie de website van NEC Delfzijl voor meer informatie.

No Replies to "Voetbal voor ouderen bij NEC Delfzijl"