Poolster loopt tegen nederlaag en rood aan

Poolster heeft zaterdag opnieuw averij opgelopen. Op het eigen sportpark Oldencate in Spijk gingen de mannen van trainer Jaap Danhof met 0-1 onderuit tegen GEO. Daarmee namen de Garmerwolders revanche voor de onlangs geleden 0-3 thuisnederlaag. De geelzwarten zagen de jarige Jeroen de Groot vroegtijdig het veld verlaten. Hij kreeg de rode kaart voorgehouden.

Poolster had een vieze nasmaak overgehouden aan de uitnederlaag (3-1) in Stadskanaal bij SJS en was er op gebrand om dat op eigen veld recht te zetten. Winst was tevens noodzakelijk om aansluiting te houden met koploper Holwierde. Hoe dan ook, op het eigen gras moest er in ieder geval iets rechtgezet worden.

Met in het achterhoofd de vrij simpele overwinning in Garmerwolde, zou het voor Poolster eigenlijk geen probleem moeten zijn om ook thuis van GEO te winnen. Temeer omdat de bezoekers verre van volledig waren. Dat waren de gastheren overigens ook niet, want smaakmaker Kevin Bijlsma kampt met een hamstring-blessure en dat scheelt een flinke slok op een borrel voor de geelzwarten.

De toeschouwers kregen een merkwaardige wedstrijd voorgeschoteld. Poolster was veruit de betere ploeg en drukte GEO op eigen helft terug. Het veldoverwicht was er wel, maar de grote mogelijkheden ontbraken. De Garmerwolders leken voor een punt te zijn gekomen en waagden zich zelden op de helft van de thuisclub. Een van de weinige keren dat dit wel gebeurde, was het meteen raak. Na 43 minuten spelen verdween een schot van Alex Sarfo via het lichaam van de jarige Jeroen de Groot achter doelman Simon Dijkman en stond het zowaar 0-1.

De voorsprong was tegen de veldverhouding in, maar bij Poolster was geen sprake van paniek. Men was er van overtuigd dat het doelpunt in de tweede helft toch wel zou vallen. Het werd een kopie van het eerste bedrijf, met dien verstande dat Poolster ook nu verreweg het meeste balbezit had, maar er niets mee wist uit te richten.

Het was te voorspelbaar wat de thuisclub liet zien en de stug verdedigende bezoekers weigerden te capituleren. Dat leidde weer tot frustratie aan de zijde van de thuisclub, dat maar niet aan het geliefde combinatievoetbal toekwam en te vaak de lange bal zocht. Peter van der Veen kreeg nog een dot van een mogelijkheid om de voorsprong van GEO uit te bouwen, maar wist die kans niet te verzilveren.

Jeroen de Groot werd ongewild de belichaming van de onmacht aan de zijde van Poolster. De verdediger had waarschijnlijk graag een verjaardagskaart gekregen, maar zal niet hebben gezinspeeld op de prent die de leidsman hem in de 80e minuut onder de neus duwde. Nadat de routinier zelf een tik had gekregen die onbestraft was gebleven, deelde hij niet veel later tijdens een kopduel een elleboog uit aan Pieter van Zanten en kon vertrekken.

In de resterende tijd gebeurden er geen opzienbarende dingen meer en dus droop het thuisfront teleurgesteld af. De tweede nederlaag op rij zou wel eens de definitieve beslissing kunnen zijn in de strijd om het kampioenschap in 4D, al zou men zich hardop kunnen afvragen of de geelzwarten op de titel uit zijn. De ploeg van Danhof wordt door velen hoog aangeschreven, heeft veel potentie in huis, maar speelt te wisselvallig om de status van kampioenskandidaat echt waar te kunnen maken.

Holwierde maakte in ieder geval geen fout en boekte een 0-5 overwinning bij OKVC in Oldehove. Achter de Spijksters kwam De Heracliden een 2-2 gelijkspel overeen in het thuisduel tegen SJS en versloeg FC LEO het bezoekende Westerlee met 4-0. Dinsdag staan er weer vijf wedstrijden op het programma. Dan moet Poolster op bezoek bij SGV. Dit is een wedstrijd uit de tweede periode, waarin Poolster koploper is.

De rode kaart van De Groot, de blessure van Bijlsma en de pijnlijke ribbenkast van Erik Rentema zorgen er in ieder geval voor dat Danhof en zijn mannen allesbehalve met een gerust gevoel het slot van de competitie in gaan.

* Poolster – GEO 0-1 (0-1). Alex Sarfo 0-1.

No Replies to "Poolster loopt tegen nederlaag en rood aan"