Matthijssen en Mollema winnen Pinksterraces

Het zijspanduo William Matthijssen en Sandra Mollema blijft maar winnen. Maandag bleken ze de sterkste van het deelnemersveld te zijn tijdens de Pinksterraces in Stadskanaal, de thuisbaan van Matthijssen.

Het team verzamelde zich vol goede moed op de baan en kon een perfecte racedag tegemoet zien. De temperatuur was prima en na de keuring en de rijdersbespreking mocht het duo rond de klok van tien uur de baan op om de eerste meters te maken.

Bij aankomst hadden Matthijssen en Mollema al gezien dat er geen gras meer op de baan stond en dat de ondergrond nogal zacht leek. De testen moesten uitwijzen hoe ze deze baan zouden benaderen. De gashendel werd meteen vol open gedraaid en na drie snelle rondes en een proefstart aan de overzijde van de baan werd de vrije training met een goed gevoel afgesloten.

In de starttraining besloot het duo aan de buitenkant van de starter te gaan staan. Op die plek zou er ook in de eerste serie gestart worden. De start was super en het duo stoof uit de startblokken en dook als eerste de bocht in. Omdat het gras al van de baan was en de ondergrond inderdaad erg zacht, werden het een paar ruige rondes. Toch wisten Matthijssen en Mollema de ideale lijn te vinden en als eerste de finish te bereiken.

Na de middag werd de wedstrijd officieel geopend en werden de internationale klassen aan het publiek voorgesteld. Na de specials, mocht het kampioenskoppel voor de eerste serie aantreden. Met de groene helmkleur stonden Matthijssen en Mollema op de vierde positie. Ook in deze serie was de start geweldig en wist het duo als eerste de bocht in te duiken.

De tweede serie werd er vanaf plek drie gestart met de witte helmkleur. Op deze plek was de ondergrond iets harder en met wederom een superstart wist het duo ook in deze serie als eerste de bocht in te duiken. De leiding werd niet meer uit handen gegeven en het duo wist dan ook als eerste over de finish te komen.

De derde en laatste serie stond het duo bijna aan de buitenkant op plek vijf met de gele helmkleur. Wederom wisten Matthijssen en Mollema als een speer uit de startblokken te schieten en meteen de leiding te pakken. Ook nu gaven ze iedereen het nakijken en werden als eerste afgevlagd.

Met het maximum aantal punten (15) mocht het team als eerste hun startpositie kiezen voor de A-finale. In de tweede serie was de start het beste, dus werd er gekozen voor de derde startplaats met de witte helmkleur.

Dit bleek een uitstekende keus, want in de finale wist het duo na een geweldige start als eerste de bocht in te duiken. De gashendel werd vol open gedraaid om een voorsprong op te bouwen op de nummer twee.

Na vier snelle rondes wisten Matthijssen en Mollema de dagzege in Stadkanaal op hun naam te schrijven en kon er dus weer een zege aan de toch al imposante erelijst worden toegevoegd. De volgende wedstrijd voor Team Matthijssen staat zondag op het programma. Dan is het koppel in het Duitse Osnabruck te bewonderen.

Uitslag Pinksterraces Stadskanaal:
1. Matthijssen/Mollema
2. Goddon/Smith
3. Carvill/Smit
4. Frederiksen/Grandt
5. A.SanMilan/M.Zapf
6. R.SanMilan/B.Zapf

No Replies to "Matthijssen en Mollema winnen Pinksterraces"