Salima Rozema springt naar Nederlands record

De 22-jarige Salima Rozema uit Appingedam heeft het afgelopen pinksterweekeinde in het Italiaanse Rieti het Nederlands record verspringen verbeterd. Daarmee heeft de Damster een nieuwe mijlpaal in haar carrière bereikt.

Rozema is een bijzondere atlete. Ze heeft Europese titels op zak en wist ook de INAS wereldspelen op haar naam te schrijven. In dat licht bekeken lijkt het verbeteren van een Nederlands record niet veel, maar de Damster jongedame zit ook op het onderdeel verspringen zo dicht tegen de wereldtop aan dat het een kwestie van tijd lijkt alvorens ze zich daadwerkelijk met de besten kan meten.

Na een week van trainen en testen mocht ze zondag in Italië aan de Grand Prix meedoen. In de week voorafgaande aan de wedstrijd ging ze met coach Elly Schouten oefenen op een wissel van het afzetbeen. Dit leverde goede resultaten op.

Alle sprongen tijdens de wedstrijden waren ver boven haar persoonlijk record met als klapper een sprong van 4.95 meter wat tevens een nieuw Nederlands record is.

Na een dag rust was Rozema na de pinksterfeesten alweer in Delfzijl te vinden op de baan van AV Fivelstreek. Daar traint ze momenteel volop met Jan Krans. Eind deze week vertrekt ze naar Papendal om daar haar trainingen met coach Fynn te hervatten.

In juni staan onder meer de competitie en het ONK voor haar op het programma. Ook daar wil Rozema weer vlammen.

No Replies to "Salima Rozema springt naar Nederlands record"