Proostmeerloop nadert met rasse schreden

Het lijkt nog ver weg, maar de Proostmeerloop in Wagenborgen nadert met rasse schreden. Zaterdag 1 september staat alweer de zestiende editie van dit atletiekspektakel op het programma.

De Proostmeerloop is een wedstrijdloop over 10 kilometer en een trimloop over 5 kilometer. Deze gezellige loop door Wagenborgen en rondom het Proostmeer wordt voorafgegaan door de Kidsrun voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De start van de Kidsrun is vanaf 15.45 uur.

De senioren starten om 17.00 uur. Zij kunnen zich online inschrijven voor de Proostmeerloop via de website www.proostmeerloop.nl en op de dag zelf vanaf 14.30 tot 16.30 uur in sporthal Weerland in Wagenborgen (achter Hoofdweg 29) .

Kinderen kunnen zich voor de Kidsrun inschrijven in sporthal Weerland van 14.30 tot 15.15 uur. Inschrijfgeld voor de Kidsrun is een euro (zonder chip) en voor senioren acht euro (incl. huur chip). Verdere informatie over de Proostmeerloop is te vinden op de website.

Vanwege het feit dat het vorig jaar de vijftiende editie was, besloot de organisatie toen om de loop over 15 kilometer te houden. Delfzijlster Maurice Smit kwam toen zegevierend over de finish in een tijd van 54.08 minuten. Hij werd opde voet gevolgd (54.11) door de Fries Paul Geertsma. De uit Appingedam afkomstige Lydia Doornbos werd bij de dames als eerste afgevlagd. Zij volbracht de afstand in 1.07.45 uur en bleef Erika Broekema uit Groningen daarmee ruim voor. De Stadjer finishte in 1.09.09 uur (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Proostmeerloop nadert met rasse schreden"