SV De Heracliden boekt knappe zege op Middelstum

Vissen is de grootste hobby van Jarno Balkema. De 10-jarige was pupil van de week bij het duel tussen thuisclub Middelstum en het bezoekende SV De Heracliden. De hengel bleef bij hem op deze zonovergoten zaterdag in de schuur staan, maar naar een goed resultaat kon zijn club wel fluiten. De Meisters hengelden de buit namelijk binnen en gingen met een 1-2 zege op zak terug naar Uithuizermeeden.

Middelstum heeft het in principe altijd lastig tegen SV De Heracliden. Uit de laatste drie onderlinge confrontaties heeft het team van trainer Jelmer Meinardi slechts één punt weten te halen. De gastheren begonnen overigens prima aan het duel. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van SV De Heracliden, dat de punten hard nodig had om uit de buurt van degradatievoetbal te blijven. Middelstum daarentegen wilde ook geen schade oplopen omdat het prima papieren op zak heeft om voor het tweede jaar op rij de nacompetitie te halen. Na acht minuten spelen dacht Xander Anema de score te openen, maar zag zijn inzet voor de doellijn door Jeroen Linstra worden weggerost. Enkele minuten later dook Twan Heemstra kansrijk voor het doel van Appie de Jonge op. Ook die kans leverde echter niets op. Er was een kwart wedstrijd gespeeld toen Aijolt Douma zich stuk beet op de Meister goalie en de grootste kans was voor Xander Anema. Na een dik half uur spelen kwam hij echter ook niet verder dan het lichaam van sluitpost De Jonge.

Na de theepauze probeerde Middelstum op dezelfde voet verder te gaan, maar de eerste de beste grote mogelijkheid leverde meteen een doelpunt op voor de gasten. Uit een omschakelmoment ging wist Mark de Boer er tussenuit te knijpen. Thijs Helder dacht hem nog wel af te stoppen, maar voelde zijn hamstring en remde af. Daarna was de weg vrij en werd invaller Thijs Tiekstra in stelling gebracht. Hij gaf doelman Damon Medema met een prima diagonaal schot het nakijken: 0-1.

De fase daarna werd het wat rommeliger aan Middelstummer zijde. Men was kennelijk toch even onder de indruk geraakt van de tegengoal. En het zou niet veel beter worden, want Martijs Delker probeerde het op zeker moment, na voorbereidend werk van Tiekstra, van grote afstand en zag de bal tegen de touwen ploffen: 0-2. Daarna was het wel duidelijk dat het voor de gastheren een hele moeilijke opgave zou worden om het tij nog te keren. De bal werd nu wel wat sneller diep gespeeld en er ontstonden ook wel wat halve mogelijkheden. Op het moment dat iedereen zich al met de stand leek te hebben verzoend, kreeg Middelstum nog een strafschop omdat er kennelijk hands was gemaakt door wouter Hoff. Twan Heemstra schoot het leer vanaf elf meter binnen: 1-2. De tijd was daarna echter te kort om nog een keer gevaarlijk voor het Meister doel op te duiken.

Jelmer Meinardi (Middelstum): ‘Op basis van de eerste helft voelt dit als een onnodig verlies. Aan de andere kant moet ik SV De Heracliden ook complimenteren met het feit dat ze het in de tweede helft goed hebben opgepakt. Ik wil Jaap Danhof en zijn mannen dan ook feliciteren met deze belangrijke overwinning. Wij kunnen ons op SIOS en HS ’88 focussen.’

Jaap Danhof (SV De Heracliden): ‘De geschiedenis heeft zich herhaald. Vorig seizoen vertrokken we hier ook met een 1-2 overwinning. Middelstum was voor rust de betere ploeg en kreeg een aantal goede kansen, maar met kansen alleen kom je er niet. Door meer te scoren dan je tegenstander win je iedere wedstrijd. Nadat wij op 0-2 waren gekomen was het geloof bij hun wel weg.’

* Middelstum- SV De Heracliden 1-2 (0-0). Thijs Tiejstra 0-1; Martijs Delker 0-2; Twan Heemstra 1-2 (strafschop). Foto: archief EemsmondSport.

No Replies to "SV De Heracliden boekt knappe zege op Middelstum"