Pittige marathons voor Bedumer Loopgroep

Maar liefst acht jaar hadden de ze erop moeten wachten, maar zaterdag werd voor het eerst sinds 2016 de Slachtemarathon weer georganiseerd. Deze marathon, die in 2000 voor het eerst georganiseerd werd als onderdeel van Simmer 2000, gaat over de Slachtedijk van Oosterbierum naar Raerd en de volgende editie vier jaar later in omgekeerde richting. De start van de hardloopwedstrijd was al om half zeven ‘s morgens.

Dit jaar was er voor het eerst een halve marathon (21,1 kilometer) aan het programma toegevoegd. De meer dan tienduizend wandelaars lopen ook de gehele marathonafstand (42,2 kilometer). Was de editie van 2016 de warmste marathon van het Noorden, deze editie gaat wellicht de boeken als de natste marathon van het Noorden. Rinze Kramer is een deelnemer van het eerste uur. Hij voltooide alle eerdere vijf edities en ook deze pittige editie met veel wind, (slag-)regen, modderige paden, grasland en gladde bruggetjes  wist hij weer tot een goed einde te brengen. Met zijn tijd van 3.53.26 uur was hij meer dan tevreden. Ger Coster nam voor de tweede keer deel en was nu zelfs sneller (3.43.24 uur) dan twaalf jaar geleden. Chris Ruigendijk (3.22.32 uur) liep voor het eerst over deze dijk. Hij liep de eerste dertig kilometer samen met Edward Pechler (3.30.13 uur) die voor de vierde keer deelnam en gaf toen gas. Renneke Koree (1.57.45 uur) en Johan Koster (2.13.25 uur) namen deel aan de halve marathon met start in Wommels. Voor Koree was dit een nieuwe beste tijd en voor het eerst onder de twee uur. Rieta van Heuveln wandelde ‘de Slachte’ op haar eigen tempo. Ze voltooide de ruime wandelmarathon (44 kilometer) in acht uur.

Alex Oskam startte zaterdagavond om zes uur in de Maasdijk marathon. Deze marathon start vanaf natuurgebied Keent en gaat over de dijk en langs de Maas, passeert kleine plaatsjes met finish in het centrum van gezellige Oss. Ook hij kreeg te maken met een pittige wind en regenval. Voor Oskam is dit al zijn vijfde marathon dit jaar en hij beheerst het marathonlopen met constant tempo als geen ander. Met zijn eindtijd van 3.43.49 uur was hij dan ook heel content. Het betekende een mooie opmaat voor zijn grootste project dit jaar, de honderd kilometer in Winschoten. Edwin van Wijk nam afgelopen vrijdag tijdens een mini-vakantie in Zeeland deel aan de City Trail Middelburg over een lengte van acht kilometer. Hij genoot van de fijne route door Middelburg en kwam voldaan na 48 minuten weer terug bij de start (foto’s: ©Rieta van Heuveln en Henriëtte Oskam).

 

No Replies to "Pittige marathons voor Bedumer Loopgroep"