Golfer Yorick de Hek elfde op European Open

Yorick de Hek uit Middelstum heeft onlangs deelgenomen aan het door British Junior georganiseerde toernooi op de golfbaan Golf Du Touqet in de Franse badplaats Le Touquet Paris Plage. De baan behoort tot de beste honderd van Europa en wordt gekenmerkt als bosbaan met goede oefenfaciliteiten. Hij eindigde daar na drie dagen op de elfde plaats.

Doelstelling van Yorick de Hek was een goede wedstrijd spelen met course management, waarbij er in beperkte mate risico’s worden genomen. Het niveau van het toernooi, dat drie dagen duurde, was behoorlijk hoog. Er werden elke dag achttien holes gelopen, wat ongeveer neerkomt op tien kilometer. Als caddie, de persoon die de golftas draagt en advies geeft, liep de vader van de jongeling mee.

De 10-jarige Noord-Groninger, lid van de golfclubs Duurswold in Steendam en Glimmen, speelde op de eerste dag met een Engelse en een Pakistaanse jongen. Hij speelde goed en begon met een birdie. Dit is een slag onder par voor die hole. Bij hole 4 en hole 11 kwam hij in de problemen, waardoor hij slagen verloor. Op de tweede dag werd De Hek ingedeeld op basis van zijn score van de eerste dag. Hij speelde tegen een Zwitserse en een Engelse jongen. Hij speelde heel goed en maakte een aantal birdies. Over 18 holes haalde De Hek een score van 82 slagen. Zijn record is 88 slagen over 18 holes. Dat mag een prima prestatie worden genoemd. Dat golf ook een mentaal belangrijk spel is bleek tijdens de derde dag. De Hek dacht de vorm van dag twee mee te kunnen nemen, maar dat bleek niet te werken. Hij speelde lastig, had veel pech en kwam niet goed in zijn spel, waardoor een klassering bij de eerste acht niet meer mogelijk was. Uiteindelijk finishte hij als elfde. Tevreden met het spel, maar er had zeker meer ingezeten. De golfer had in ieder geval veel geleerd en kijkt uit naar het volgende toernooi.

No Replies to "Golfer Yorick de Hek elfde op European Open"