Loopgroep Artemis actief in Drenthe

Leden van de Winsumer loopgroep Artemis hebben het afgelopen weekend meegedaan aan wedstrijden In De Drentse plaatsen Oude Willem en Echten. De 3e Hoeve aan den Wegloop vanaf de camping in Oude Willem, gelegen tussen Wateren en Diever, was zaterdag weer een succes. De sv Friesland onder aanvoering van boegbeeld Jan Kooistra, bijgestaan door vele onmisbare vrijwilligers, was met totaal 120 deelnemers op de vier te lopen afstanden dik tevreden. Het was goed loopweer voor de prachtige routes in het Drents Friese Wold. Tekenend waren verder de goede sfeer en de prima verzorging onderweg en na afloop van de wedstrijden.

Op de 6.3 kilometer afstand stonden drie Artemissers, allen afkomstig uit Winsum, aan de start. Anna de Munck was hiervan de rapste. Haar 32.58 minuten was goed voor een eerste plaats bij de vrouwen 35 en een zesde stek bij de vrouwen overall. Grietje Dijkmans werd eveneens eerste en wel bij de vrouwen 55. Zij finishte na 36.44 minuten en behaalde een twaalfde plaats bij de vrouwen overall. Koos Durenkamp, still going strong, ging bij de mannen 60 van start. Zijn tijd van 35.19 minuten was goed voor een keurige tiende plaats in een veld van 18 deelnemers. De 4e en laatste Hoeve aan de Wegloop staat voor zaterdag 24 augustus gepland.

De Mooi Drenthe Lopers organiseerden zondag in het kader van hun 5-jarig bestaan ook hun vijftigste kleinschalige marathon. Deze keer de Gijsselterkoelen marathon vanuit het Drentse Echten bij Hoogeveen. Het parcours bestond uit een aanloopronde van twee kilometer en vier ronden van 10 kilometer en was uitgezet over (half)verharde fietspaden en door de Gijsselterkoelen bestaande uit prachtige vennetjes te midden van bloeiende heidevelden. Arjen Kwint uit Loppersum was een van de twintig deelnemers aan de marathon. Hij legde zijn 26e marathon onder de vlag van Artemis af in 4.58.01 uur en klasseerde zich hiermee als veertiende bij de mannen/vrouwen. De deelnemers ontvingen voor hun deelname aan deze 50e marathon een speciaal hiervoor ontworpen medaille. Links op de eigen foto van Artemis staan Grietje Dijkmans, Koos Durenkamp en Anna de Munck. Rechts (foto: MD Lopers) een zichtbaar blije Arjen Kwint.

No Replies to "Loopgroep Artemis actief in Drenthe"