Wagenborgen maakt zich op voor Proostmeerloop

In Wagenborgen is het zaterdag weer een drukte van belang. Dan staat het dorp namelijk helemaal in het teken van de Proostmeerloop. De organisatie maakt zich op voor de viering van het vierde lustrum van dit loopevenement, waaraan een goed doel wordt gekoppeld.

De vrijwilligers worden een kleine week voorafgaand aan het sportieve gebeuren bijgepraat over onder andere het inschrijven op de dag zelf en waar de verkeersregelaars moeten staan. Het is elke keer weer spannend. Deze vrijwilligersavond moet echter ook een gezellige avond zijn, want het is tevens bedoeld om al die helpende handen te bedanken voor hun inzet. Zonder hen is het allemaal niet mogelijk. Ook worden bij die gelegenheid de lopers genoemd, die inmiddels hebben toegezegd mee te doen. Bekend is dat bij de Heren Thys de Jong en Paul Geertsma weer meedoen. Thys was in 2022 winnaar. Geertsma is twee keer winnaar geweest en eindigde drie keer als tweede. De winnaar van vorig jaar, Freek Hoolsema, en Thijmen van der Loop (2e) kunnen niet meedoen. Natuurlijk is Jan Venhuizen wel weer van de partij. Naast het lopen is hij ook scout en benadert de regionale toppers om hier te lopen. Bij de dames start meervoudig Nederlands kampioen Hinke Schokker. Ze werd hier al twee keer tweede. Ook verschijnt Manon Otter, recentelijk winnaar van de 4 mijl van Emmen, aan de start. Zelfs wereldkampioen kickboksen Sarèl de Jong, die zich tegenwoordig op het hardlopen richt, verschijnt aan de start en hoopt een tijd onder de 40 minuten neer te zetten. Yasmine Hillebrink, vorig jaar de snelste vrouw, kan niet present zijn omdat zij een belangrijke wedstrijd in Utrecht loopt. Desondanks belooft het weer spannend evenement te worden.

Uiteraard maakt de organisatie zich ook sterk voor een breed deelnemersveld. Meedoen is immers belangrijker dan winnen. Vorig jaar deden er bijna driehonderd atleten mee en men hoopt dit jaar boven dat getal uit te komen. Voor de coronaperiode zat men steeds op een veld van tegen de vierhonderd deelnemers en het streven is om die kant weer op te gaan. Gezien de voorinschrijvingen heeft men goede hoop. Uiteraard hoeft niet iedereen de tien kilometer te lopen. Wie het startschot doet blijft nog even een verrassing. Het is in ieder geval een bekende sporter. De speaker van het eerste uur moet verstek laten gaan vanwege zijn gezondheid. Gelukkig gaat het wat dat betreft de goede kant op. Gerard van Alteren gaat hem vervangen. ‘Het mooiste om te zien is ieder jaar weer de start en finish van de kleintjes. Er zijn vier categorieën. Inleg is nog steeds 1 euro, waarvoor ze een traktatie krijgen, een attentie, een medaille en voor de winnaars zelfs een beker. Kortom een feestje’, aldus de organisatie. Vooraf krijgen ze weer een warming-up van de bekende dansgroep Hysteria.

Ook is dit jaar het Goede Doel benoemd. Dat is namelijk NIJS. Het is een plaatselijke stichting die veel doet voor de jeugd en dan voornamelijk om en nabij het Proostmeer. Muzikale begeleiding is er weer van WIGO op de hoek van de Hoofdweg en De Wilgen en van de Blue Silver Jazzband. Uiteraard ontbreken ook de massagetafels dit jaar niet. Er kan voor- maar zeker ook achteraf gebruik gemaakt worden van deze professionele masseurs. Wees zeker van een startplek en schrijf je dus alvast in voor deze prachtige loop (foto: archief EemsmondSport).

No Replies to "Wagenborgen maakt zich op voor Proostmeerloop"