Corenos en Groen Geel vermaken publiek

In een wedstrijd van een aardig niveau hebben thuisclub Corenos en het bezoekende Groen Geel er een prima voetbalmiddag van gemaakt. Op het complex aan de Zuster Kortestraat in Roodeschool ging het team van trainer Marco Pesiwarissa in de eerste bekerronde met 1-3 onderuit. Desondanks kon de oefenmeester tevreden zijn over het spel dat zijn manschappen lieten zien.

Vierdeklasser Corenos deed beslist niet onder voor het een trapje hoger spelende team uit Groningen. De gasten waren aan de bal technisch comfortabeler, maar Corenos wist de rijen goed gesloten te houden. In de beginfase wisten de gastheren de ruimte achter de laatste linie van Groen Geel goed te bespelen, maar meer dan wat corners leverden de aanvallen niet op. Na een kwart wedstrijd mocht ook Groen Geel vanaf de hoekvlag aanleggen. Uit de tweede hoekschop verzuimde Corenos de bal resoluut weg te werken. In plaats daarvan probeerde men een voetballende oplossing te bedenken en dat pakte verkeerd uit. Via de voet van Melle Gebben verdween het speeltuig achter doelman Dennis Carretero Seinhorst: 0-1. Na ruim 25 minuten spelen kreeg Corenos meer grip op de wedstrijd en had het eigenlijk op gelijke hoogte moeten komen. Schoten van onder anderen Daan van den Berg, Jordan Muller, Brian Pattiwael en Joran Knot konden onschadelijk gemaakt worden. Vijf minuten voor de pauze kwam de op dat moment verdiende gelijkmaker dan toch tot stand. Brian Pattiwael wist een toegekende vrije trap in de verre bovenhoek te deponeren: 1-1. Niet veel later werd het doel van Groen Geel nog twee keer onder vuur genomen, maar bleef een volgende treffer uit.

Het spelbeeld was na de doelwisseling ongewijzigd. Beide ploegen wilden voetballen en Groen Geel was als eerste aan de beurt om te scoren. De Stadjers lieten dat echter na. Na ruim een uur spelen kregen de gasten een vrije trap toegekend. Daan van den Berg legde de bal keurig neer waardoor Groen Geel het spel snel kon hervatten. Dat sportief bedoelde gebaar deed Corenos de das om, want uit de counter was het Stan Ypenburg die er 1-2 van wist te maken. De bezoekers probeerden het duel daarna in het slot te gooien en kregen daarvoor ook de mogelijkheden. Die werden niet benut en daarom mocht Corenos blijven hopen. In een man tegen man situatie wist Jordan Muller niet langs de Stadse doelman te komen en was het Anne-Jan ten Harkel die binnen vijf meter tegen een verdediger aan schoot, terwijl de doelman al uit positie was. De thuisclub haalde alles uit de kast om er nog een goed resultaat uit te slepen, maar kreeg in de slotminuut het deksel op de neus. Melle Gebben bepaalde met zijn tweede van de middag de eindstand op 1-3.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Ik heb een bij vlagen heel goed Corenos gezien tegen een heel goed voetballend Groen Geel. Wij maakten hele grote persoonlijke fouten op cruciale momenten in de wedstrijd. Daar hebben zij dankbaar gebruik van gemaakt. We hebben sterke tegenstanders geloot in de beker. Daar zijn we heel blij mee. Hierdoor kunnen we kijken hoe ver wij in de voorbereiding staan en ik moet zeggen dat ik niet ontevreden ben. Wij voetballen iets anders en hebben daar tijdens de training veel aandacht aan besteed. Dan is het mooi om te zien dat de spelers dit tijdens een wedstrijd kunnen vertalen. Wij hebben lef en durf getoond in de opbouw. Er resten ons nog twee weken tot de zware competitie. Dan moeten we er staan. Daarin zullen we ons weer proberen te handhaven.’

* Corenos – Groen Geel 1-3 (1-1). Melle Gebben 0-1; Brian Pattiwael; Stan Ypenburg 1-2; Melle Gebben 1-3 (Foto: Marcel Monden).

No Replies to "Corenos en Groen Geel vermaken publiek"