SC Loppersum en NEC Delfzijl in evenwicht

SC Loppersum en NEC Delfzijl hebben aan het onderlinge bekertreffen een punt overgehouden. Op het broeierig warme sportpark aan de Bosweg was de eerste helft nog het aantrekkelijkst. Daarin had SC Loppersum een 1-0 voorsprong weten te nemen. Na de thee maakte NEC Delfzijl gelijk en daarmee was het eigenlijk ook wel gedaan. Het niveau van de wedstrijd daalde, er werd nog maar weinig gecreëerd en daarom was de remise eigenlijk ook wel terecht. Beide ploegen hebben door de 1-1 eindstand de knockout-fase van het bekertoernooi nog altijd binnen bereik.

Bekerwedstrijden worden door het gros van de coaches aangeduid als nuttige oefenwedstrijden in de aanloop naar de competitie. Dat was op het Lopster sportpark niet anders, al zal er stiekem toch wel wat prestige hebben meegespeeld. SC Loppersum speelt immers een klasse hoger dan de Delfzijlsters, die op hun beurt de doelstellingen voor dit seizoen wel duidelijk hebben gemaakt. Zij weg uit de vierde klasse. Kampioen worden en de Lopsters misschien wel gezelschap houden. Een aardige test dus om eens te kijken hoe beide teams er voor stonden. In het eerste kwart van de wedstrijd wist het elftal van trainer Roy Kamps het betere spel op de mat te leggen. Dat resulteerde in een aantal kansen waarvan er zeker een stuk of twee wel in hadden gemogen. De gasten deden zichzelf in die fase duidelijk te kort. SC Loppersum leek de gebeurtenissen allemaal af te wachten. De gastheren vonden het prima dat de Havenkanters het meeste balbezit hadden en probeerden in de omschakeling toe te slaan. Een spelletje dat het elftal van coach Heiko van den Berg wel ligt en waarin ze ook nu weer leken te slagen. De eerste de beste keer dat ze namelijk voor de neus van doelman Bas Westerhuis opdoken was het meteen raak. Tim Maneschijn draaide zich knap vrij en joeg het leer na een kwart wedstrijd tegen de verhouding in tussen de palen door: 1-0. De schrik leek NEC Delfzijl even in de benen te zijn geslagen. Het optische overwicht dat men had, verdween als sneeuw voor de zon. Aan de stand zou echter niets meer veranderen in het eerste bedrijf omdat SC Loppersum er niet in slaagde om NEC met nog zo’n moment te confronteren.

Na de pauze ontwikkelde zich een beeld dat moeiteloos vanuit de eerste helft gekopieerd had kunnen worden. Ook nu toonde NEC Delfzijl zich de betere van de twee ploegen. Luciano Rosario nam amper twee minuten na de hervatting doelman Marvin Hoeksema met een striemend schot onder vuur. De sluitpost, die zijn mannetje wel stond, wist de inzet echter onschadelijk te maken. Het was de eerste keer dat hij echt in actie moest komen, maar zeker niet de laatste. Hij veegde een aantal keren op zeer adequate wijze de bal weg, maar moest in de 56e minuut het antwoord schuldig blijven op een inzet van Gillermo Slijngaard, die het leer aangespeeld had gekregen van Luciano Rosaria: 1-1. NEC Delfzijl leek een beslissing te willen forceren, daar waar SC Loppersum er niet meer in slaagde om vanuit de omschakeling de bal snel achter de defensie van de gasten te leggen. Joost Kombrink leverde een prima voorzet af vanaf de rechterkant, maar vond niemand bereid om de bal het laatste zetje te geven. Naarmate de tweede helft vorderde, werd zichtbaar dat de warmte zijn tol begon te eisen. De scherpe randjes waren wel van het spel af en echte mogelijkheden konden er niet meer genoteerd worden. Totdat er in de extra tijd nog een kleine opleving plaatsvond. Een diepe bal van Daniël de Boer kwam op links bij invaller Wilbert Lambeck terecht. Diens voorzet was zo scherp aangesneden dat Samir Ennaciri er bij de verste paal zijn dikke teen niet meer tegenaan wist te krijgen. Op basis van het aantal kansen en het percentage balbezit zou je kunnen stellen dat NEC Delfzijl misschien wel had moeten winnen. De gasten deden echter niets met de mogelijkheden en voor het meeste balbezit krijg je geen bonuspunten.

Heiko van den Berg (SC Loppersum): ‘Wij hebben veel strijd geleverd tegen een ploeg die zowel in de eerste als de tweede helft een betere fase kende dan wij met veel snelle spelers. Natuurlijk hadden ze veel meer balbezit, maar dat vonden wij niet erg. Wij spelen graag afwachtend en proberen vanuit een goed en gesloten collectief in de omschakeling toe te slaan. Het was gewoon een kwestie van rustig blijven en zorgen dat je die bal achter hun verdediging kreeg. Dat lukte helaas maar één keer. Uiteindelijk is het gelijkspel wel terecht. We moeten nu nog tegen Veendam 1894 en hoe graag je ook verder wilt komen in de beker, het is zeker geen ramp als we dat doel niet halen.’

Roy Kamps (NEC Delfzijl): ‘Wij hadden hier gewoon moeten winnen maar hebben in de eerste helft teveel laten liggen. De mogelijkheden die we kregen hadden we veel beter moeten uitspelen. Zij krijgen één goede mogelijkheid en die was meteen raak. Dat is ook een kwaliteit. Na de thee vond ik ons ook beter spelen, al was het aantal kansen toen wel beduidend minder. We gingen op zeker moment teveel mee in hun spel door vaak de lange bal te hanteren. Dat is niet onze kracht. Maar goed, je verliest hem niet en ik heb weer genoeg leermomenten gezien waarop we voort kunnen borduren.’

* SC LOPPERSUM – NEC DELFZIJL 1-1 (1-0). Tim Maneschijn 1-0; Gillermo Slijngaard 1-1.

No Replies to "SC Loppersum en NEC Delfzijl in evenwicht"