Poolster klopt KRC in laatste bekertreffen

Op naar komend weekend, dan begint het echte werk. Die gedachte zal ongetwijfeld hebben geleefd binnen de gelederen van Poolster en het bezoekende KRC nadat het laatste bekerduel in een 5-1 overwinning voor de geelzwarten was geëindigd.

Het leek al vrij snel een gemakkelijke middag voor de Spijksters te gaan worden. Binnen twee minuten wist Daan Hofstee zijn hoofd onder de bal te planten en voor 1-0 te zorgen. De thuisclub ging op jacht naar meer, terwijl KRC de linies zo dicht mogelijk op elkaar probeerde te houden. Dit om al in een vroeg stadium onherstelbare schade op te lopen. En het moet gezegd, KRC deed dat naar behoren. Poolster was wel dreigend, maar wist aanvankelijk geen bres te slaan in de defensie van de gasten. Sterker nog, gedurende de eerste helft kregen de gasten steeds meer grip op de wedstrijd en de tegenstander en kwam het er in de omschakeling vaak goed uit. Daar was slordig spel van Poolster overigens wel mede debet aan. Vlak voor de thee wist KRC de achterstand weg te poetsen na een goed uitgevoerde counter en slecht verdedigen van de Spijksters. Emiel Hartlief was de bejubelde man aan Kantster zijde: 1-1.

Nadat er van doel was gewisseld, nam Poolster de touwtjes in handen. De aanval werd sneller gezocht en de druk stond er vol op bij KRC. De gasten kwamen er niet meer uit en konden alleen maar tegenhouden. Na 58 minuten was het Daan Hofstee die voor 2-1 tekende en kwamen er kansen op meer. Uit een van die mogelijkheden wist Jesse Smit koelbloedig af te ronden: 3-1. Nog geen twee minuten later was het opnieuw raak. Na een mooie combinatie fungeerde Koen Biemond als eindstation: 4-1. Het was wat Poolster betrof daarmee nog niet klaar. Na een prima voorzet was het Julian Herder die de vijfde Spijkster treffer voor zijn rekening nam. Daarna waren er nog wel wat kansen die om de ultieme afronding vroegen, maar gescoord werd er niet meer. Dat lag mede aan goed keeperswerk van Gijs Wassink, die een par keer handelend wist op te treden en aan de tegengoals eigenlijk weinig kon doen.

Bas Groeneveld (Poolster): ‘De eerste helft begonnen we goed en scoorden we snel. Dat was wat we graag wilden. Daarna creëren we wel kansen, maar gingen in ene te laag tempo voetballen en waren niet meer scherp in de duels. Dat hebben we na de rust omgedraaid. We begonnen scherp, hielden tempo in de opbouw en maakten betere keuzes. We hebben de kansen mooi af gemaakt en niks weggegeven. Hier kunnen we heel tevreden mee zijn.’

Johan de Keijser (KRC): ‘We hebben alleen maar tegen hoger spelende teams geoefend en gebekerd. Als ik daar op af moet gaan, denk ik dat we dit seizoen bij de eerste tien moeten kunnen eindigen. Het is te hopen dat blessures van Wout Jensma en Huub Kramer meevallen. Joey Mallat begint deze week weer te trainen. Als deze drie weer kunnen aansluiten, heb ik de groep aardig compleet. Dan is alleen Jeroen Brontsema nog langdurig geblesseerd.’

* Poolster – KRC 5-1 (1-1). Daan Hofstee 1-0; Emiel Hartlief 1-1; Daan Hofstee 2-1; Jesse Smit 3-1; Koen Biemond 4-1; Julian Herder 5-1 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster klopt KRC in laatste bekertreffen"