Artemissers actief in Winschoten en Stiens

Leden van de Loopgroep Artemis uit Winsum hebben het afgelopen weekend deelgenomen aan de 10 x 10 kilometer estafette in Winschoten en aan een 21.5 kilometer wedstrijd in Stiens. Dankzij initiator/organisator Han Korhorn deed Artemis zaterdag sinds twintig jaar weer mee aan de estafetteloop 10 x 10 kilometer, onderdeel van de Run van Winschoten. Het was een zeer geslaagde dag waar de deelnemers met veel plezier op terug kijken. Voor wat het waard is bedroeg de totaaltijd van de estafetteploeg 10.13.05 uur, goed voor een 174e plaats bij de sportverengingen en een 51e plaats bij de atletiekverenigingen.

Het zat zeker in de lucht, want er werden maar liefst vier persoonlijke records verbeterd. Douwe Woldring uit Warffum, uitkomend voor de gemeente Groningen, noteerde een tijd van 47.34 minuten. Een verbetering met vijftig seconden. Eric Verschoor uit Winsum deed mee met een team van de GGD Drenthe. Zijn tijd van 48.03 minuten betekende eveneens een verbetering. Hij haalde negen seconden van zijn beste tijd af. Hein Kooi uit Westernieland bracht zijn beste tijd terug van 51.03 minuten naar 48.18 minuten. Een verbetering van 2.45 minuten. Maria Benthem uit Baflo spande echter de kroon. Zij verbeterde zich van 1.13.35 uur naar 1.09.26 uur en was maar liefst 4.09 minuten sneller. De tijden van de overige Artemis-deelnemers; Harry Hammenga 52.45 minuten; Peter van Ooijen 56.21; Geert Jan Reinders 1.00.14 uur; Irma de Groot 1.02.47; Elizabeth Hofman 1.03.59; Anja Akkerman 1.04.04 en Judith Dob 1.15.12 uur.

Albert van der Ziel uit Berlikum en Willem Hofman uit Winsum hebben zondag met succes deelgenomen aan de 21.5 kilometer van de EE-Run in Stiens. De ‘grote’ man Jan Kooistra van de organiserende vereniging sv Friesland meldde dat er na afloop geen warme snert werd afgenomen. Op zich niet verwonderlijk omdat het in tegenstelling tot vorig jaar ideaal loopweer was en de snert toen ontbrak. Een grote vriezer bracht uitkomst. Het is ook bij weinigen bekend dat hij bij de vele wedstrijden van de sv Friesland voor dag en dauw opstaat voor het maken van vruchtendrank, koffie, chocomelk, water en warme bouillon. Ook regelt hij de inkoop van de bananen waar altijd veel vraag naar is. Met behulp van een aantal vaste vrijwilligers worden de routes uitgezet en op de dag zelf nog eerst gecontroleerd. Door de regen waren ook in Stiens de krijtkalkpijlen gedeeltelijk opgelost en moesten deze worden bijgewerkt. En naast dit alles speakert hij er ook nog bij. En dan valt het heel goed uit te leggen dat hij na weer een hele lange drukke dag na thuiskomst in een stoel in slaap valt, zoals hij zelf op de facebookpagina van de sv Friesland vermeldt. Jan Kooistra is niet alleen onmisbaar voor de sv Friesland in het bijzonder maar ook voor de hardloopsport in de provincie Friesland in het algemeen.

Er stonden tot tevredenheid van de organisatie op de vier te kiezen afstanden totaal 167 lopers aan de start. Albert van der Ziel en Willem Hofman startten op de 21.5 kilometer. De route met vier verzorgingsposten ging via Britsum, Cornjum, Jelsum en de Ee tot Tichelwurk en over de binnenwegen weer terug naar Stiens. Beide mannen hebben in een tempo van iets boven de 5 minuten per kilometer tot 16 kilometer samen opgelopen. Daarna versnelde Van der Ziel het tempo en moest Hofman hem laten gaan. Albert van der Ziel finishte als eerste bij de mannen 60 na 1.46.11 uur. De Winsumer noteerde 1.50.34 uur en werd hiermee derde bij de mannen 40. Beiden waren tevreden over de uitvoering van hun wedstrijd. De run kende weer een prima organisatie en een dito verzorging. Op bovenstaande foto vanaf links organisator Han Korhorn met de deelnemers Hein Kooi, Elizabeth Hofman en Eric Verschoor.

No Replies to "Artemissers actief in Winschoten en Stiens"