Memesa en Thalassa gaan fuseren

memesathalassa

De besturen van de volleybalverenigingen Memesa uit Appingedam en Thalassa uit Delfzijl zijn voor de zomervakantie gesprekken gestart om te komen tot een nauwe samenwerking tussen beide verenigingen. Het streven is om beide verenigingen uiteindelijk te laten fuseren.

De eerste gezamenlijke bestuursvergadering is inmiddels geweest en daarin is de intentie uitgesproken om in de komende maanden definitieve stappen richting een fusie te zetten. De intentie is om dat voor de start van het seizoen 2015-2016 te realiseren. De leden van de verenigingen zijn onlangs geïnformeerd en hebben positief gereageerd. De beide voorzitters zullen het fusieproces begeleiden. De bedoeling is dat er komend voorjaar een uitgewerkt fusievoorstel wordt voorgelegd aan de algemene ledenvergaderingen van Thalassa en Memesa. Daar zullen de definitieve beslissingen genomen worden.

De eerste gesprekken hebben inmiddels tot resultaten geleid. De herenteams van Memesa en Thalassa zijn samengevoegd, trainen zo veel mogelijk gezamenlijk en zijn als combinatieteams opgenomen in de Nevobo-competitie. Op deze manier beschikken de verenigingen samen over vier herencompetitieteams in respectievelijk de promotieklasse, de eerste klasse, de tweede klasse en de derde klasse. De thuiswedstrijden van de heren worden momenteel zo veel mogelijk om en om in Appingedam (sporthal Eelwerd) en Delfzijl (Brede school Noord) gespeeld.

Ook op het terrein van de jeugd wordt op dit moment de samenwerking geïntensiveerd. Om de integratie tussen beide verenigingen te bevorderen zullen in het komende jaar regelmatig gezamenlijke activiteiten worden ondernomen. De besturen vinden het verheugend dat de verenigingen deze stap hebben kunnen zetten. Er moeten de komende periode nog allerlei zaken worden opgelost, maar het vertrouwen dat dit gaat lukken is er. Het is gebleken dat er gerekend kan worden op de inzet van de leden. Een lastig aspect is wel dat de sponsorbijdragen een dalende trend vertonen. De zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor en subsponsors heeft op dit moment dan ook hoge prioriteit.

Twee jaar geleden zaten de beide verenigingen voor het eerst om tafel om over samenwerking te praten. Toen was het kennelijk nog te vroeg om tot een fusie te komen. ‘Liefhebbers die ons de afgelopen tijd hebben gevolgd, hadden deze stap wel kunnen voorspellen. Je kunt er wel voor weglopen, maar ook wij hebben last van de krimp. Het is gewoon een kwestie van keuzes maken’, zegt voorzitter Kees Parent van Memesa.

Zijn collega Eric Buikema is blij met de ontwikkelingen: ‘Het ledenaantal loopt terug. Je kunt je ogen er ook voor sluiten en gewoon doorgaan, maar dat is een heilloze weg. Dat is niet goed voor de volleybalsport in de regio. Het grootste probleem zat hem binnen de herenteams, dat hebben we vrij snel weten te tackelen. Omdat we toch al vrij veel samen doen, is de fusie een logische vervolgstap. Ook binnen onze club is iedereen het daar over eens. We zijn er van overtuigd dat we op deze manier volleybal op niveau kunnen blijven waarborgen.’

No Replies to "Memesa en Thalassa gaan fuseren"