Poolster klopt onmachtig Peli

Jan Vriemoedt kijkt toe hoe ploeggenoot Jermaine Bos tot grote hoogte weet te stijgen. Poolster-speler Tom Dijkman kan niet meer bij de bal komen.

Was het een week eerder al niet best wat De Pelikanen in en tegen SC Scheemda liet zien, zaterdag was het niet veel beter. Trainer Kees Bouma van De Pelikanen had zich veel voorgesteld van de derby tegen zijn oude club Poolster. De equipe van coach Guus Zantinga rekende echter, zonder zelf tot hoogstaand voetbal te komen, betrekkelijk eenvoudig (0-3) met de onmachtig spelende thuisclub af.

In de aanloop naar de wedstrijd op het Wellemansportpark was al wel duidelijk dat het voor Bouma geen eenvoudige kluif zou worden om de elf van Poolster te bedwingen. De oefenmeester moest teveel spelers missen die het team net dat beetje extra kunnen geven. De gasten hadden zo hun eigen redenen om er een mannelijke pot van te maken. De slachting die Glimmen had aangericht (1-9) moest koste wat kost weggepoetst worden. In het eerste bedrijf deden de ploegen niet veel voor elkaar onder. Peli kreeg zelfs de betere kansen om de score te openen maar vond een uitstekend keepende Kees Dijkman op zijn weg. Net op het moment dat iedereen al met de gedachten bij de thee was sloeg Poolster keihard toe. Tot grote vreugde van de meegereisde suporters was het Ronny Bakker die na 42 minuten de score opende: 0-1. Amper twee minuten later was het weer raak. Nu was Johan de Groot de gevierde man: 0-2. Het betekende een mokerslag voor de thuisclub die zelfs in de kleedkamers nagalmde.

Na de doelwisseling leek het er aanvankelijk op dat Peli het nog wilde proberen. ook nu waren de betere mogelijkheden echter voor de geelzwarten. Bakker kreeg een dot van een mogelijkheid om voor 0-3 te zorgen maar aarzelde oog in oog met doelman Rody Bos te lang en verprutste de kans. Even later was het wel raak. De zonder enig zelfvertrouwen spelende defensie van Peli ging daarbij kinderlijk in de fout. Een breedtepaas werd door de sluwe Dennis van Dijk onderschept en resoluut afgestraft. Met wat meer scherpte en spelinzicht had Poolster de voorsprong verder kunnen uitbouwen, maar de fut leek er een beetje uit bij de gasten. Omdat ook de thuisclub zich naar het einde van de wedstrijd voortsleepte was de derby qua kijkspel niet bijster goed.

Het kon Zantinga allemaal niks schelen. ‘We wisten op voorhand dat we het niet gemakkelijk zouden krijgen maar dit had ik ook niet verwacht. Wij hebben niet groots gespeeld maar De Pelikanen heeft ook wel eens betere tijden gekend. Dat we na de derde treffer niet echt meer hebben aangedrongen klopt. De noodzaak was er niet meer. We wisten achterin redelijk gemakkelijk overeind te blijven en ach, na die beroerde middag van een week eerder voelt dit wel weer lekker.’
Zijn collega voelde zich na afloop allerminst lekker. ‘Zeg maar rustig hondsberoerd. Voor de pauze dacht ik dat het nog wel een leuke middag kon worden en hadden we zelfs de betere kansen. Na die twee goals zijn we ver weggezakt en dat hebben we in de tweede helft niet meer recht kunnen breien. Er sprak geen enkel zelfvertrouwen uit het elftal. Dit is een bittere pil’, aldus Bouma.

* De Pelikanen – Poolster 0-3 (0-2). Ronny Bakker 0-1; Johan de Groot 0-2; Dennis van Dijk 0-3.

No Replies to "Poolster klopt onmachtig Peli"