Appingedam verplettert Westerlee

* Elsin Yilmaz zet een speler van Westerlee de voet dwars. Ploegmaat Danny Schudde (5) houdt een en ander nauwlettend in de gaten.

Derdeklasser Appingedam heeft zaterdag geen enkele moeite gehad met Westerlee. De bezoekers kregen maar liefst acht treffers om de oren. Het kwaliteitsverschil was eenvoudigweg te groot.

Enige tijd geleden meldde trainer Gerard Zeeman van Appingedam al dat zijn team voldoende kwaliteit in huis heeft om naar de tweede klasse door te stoten. Na vijf ronden heeft hij het gelijk nog altijd aan zijn zijde. De Damsters hebben namelijk de volle buit weten binnen te slepen. Toch was men wel beducht voor laagvlieger Westerlee omdat zij vorige week vrij verrassend van Glimmen hadden weten te winnen. ‘Dan denk je dat zo’n ploeg zich kennelijk heeft herpakt, maar dat bleek nergens uit’, aldus Zeeman.


Jivan Vroom brak de wedstrijd binnen enkele minuten open: 1-0. Er waren amper tien minuten gespeeld toen het opnieuw raak was. Elsin Yilmaz liet zich uitgebreid feliciteren. De ruststand werd op 3-0 bepaald door een treffer van Doan Ibraimi.
Na de thee ging het snel. Anthon Hoorndijk was de eerste die zich trefzeker toonde. Hij mocht vanaf elf meter uithalen voor 4-0. Er was nog maar een dik uur gespeeld toen de man aan het scorebord nummer acht kon noteren. Voldoende tijd dus om aan de wens van sommige toeschouwers tegemoet te komen. Zij zagen de ‘tien’ al boven het sportpark hangen. Daar kwam het echter niet van en dat mocht een klein wonder heten. ‘Als je ons al een verwijt wilt maken, dan is het dat we niet met dubbele cijfers hebben gewonnen’, vertelt Zeeman.
Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Glimmen op het programma. Of er dan al sprake is van wat onze Oosterburen een vorentscheidung plegen te noemen waagt de oefenmeester te betwijfelen. ‘Voor wat de eerste periodetitel betreft wel. En het kampioenschap? Ach, dat is zo ver weg. Daar wil ik helemaal nog niet aan denken al kun je niet ontkennen dat het momenteel lekker gaat.’

*Appingedam – Westerlee 8-0 (3-0). Jivan Vroom 1-0; Elsin Yilmaz 2-0; Doan Ibraimi 3-0; Anthon Hoorndijk 4-0 (strafschop); Roy de Groot 5-0 en 6-0; Doan Ibraimi 7-0; Jivan Vroom 8-0.

No Replies to "Appingedam verplettert Westerlee"