Eems Boys klopt zichzelf

Eems Boys is zaterdag op het eigen sportpark Centrum in Delfzijl met 3-1 onderuit gegaan tegen het stad-Groninger Lycurgus. De havenkanters hadden meer aan de confrontatie met de bezoekers moeten overhouden maar waren in de aanval te onmachtig. Zelfs vanaf elf meter lukte het niet om de doelman van de Stadjers te passeren.

Eems Boys wil dit seizoen hoge ogen gooien. Volgens trainer Bert de Vries moet het mogelijk zijn om in de bovenste helfgt van de ranglijst te eindigen. ‘Maar dan moeten we wel wat volwassener worden. Het is af en toe allemaal wat te vrijblijvend. ook tegen Lycurgus hebben we kansen gekregen om minstens een punt te pakken. Die hebben we laten liggen. Daar komt nog eens bij dat we volledig onnodig hebben verloren. Er zijn fouten gemaakt die voorkomen hadden kunnen worden.’ De thuisclub kreeg al snel met tegenslag te maken toen de bal op de stip werd gedeponeerd. De gemaakte overtreding was niet ernstig en als de leidsman consequent was geweest, waren er meer penalty’s uitgedeeld. Het was Lycurgus om het even. men kwam op een 0-1 voorsprong en wist deze tot aan de thee te behouden.

Na de doelwisseling kwam Eems Boys langszij dankzij een treffer van Bart Klasens. Hij rondde een prima aanval af waarbij Erwin Noordhoff als aangever fungeerde: 1-1. Eems Boys was daarna beter maar wist de kansen niet te verzilveren. Twee cruciale fouten van Harmen Laan leidden vervolgens tot evenveel doelpunten van de gasten: 1-3. Als Michiel Verloove daarna een toegekende strafschop had weten te benutten, was het wellicht nog een wedstrijd geworden. Het mocht echter niet zo zijn.

De Vries reageerde na afloop teleurgesteld op de nederlaag. ‘Wat wil je ook. Lycurgus is weliswaar een titelkandidaat, maar we waren niks minder. Dat je vervolgens door onnodige fouten de kous op de kop krijgt is erg zuur. We hebben dit niet verdiend.’

* Eems Boys – Lycurgus 1-3 (0-1).  Arvin Knol 0-1 (strafschop); Bart Klasens 1-1; Arvin Knol 1-2; Arvin Knol 1-3

No Replies to "Eems Boys klopt zichzelf"