Eerste zege Omlandia

Omlandia heeft zaterdag haar eerste zege in competitief verband weten te pakken. Na twee thuisnederlagen en twee gelijke spelen buitenshuis, werd zaterdag Buitenpost in Friesland met 1-2 verslagen.

door Merijn Slagter

Omlandia ging verrassend van start met een basisplaats van Ruben Meier op de linksbuitenpositie. Dit ging ten koste van Roelof Lode, aangezien Dennis Loer naar de defensie verhuisde en Lode hierdoor op de bank moest plaatsnemen. In de wetenschap dat zowel Buitenpost als Omlandia slechts twee punten wisten te verzamelen, werd er om half drie afgetrapt op sportpark De Swadde.

Dat Omlandia en Buitenpost gelijk op de ranglijst stonden, was terug te zien in het spelbeeld. Omlandia domineerde met meer balbezit weliswaar in Buitenpost, maar veel inzet van de thuisploeg vergoedde een boel. Niettemin waren de beste kansen voor Omlandia. Jeroen Haan kreeg oog in oog met de doelman een goede scoringsmogelijkheid, maar de doelman van de thuisploeg wist erger te voorkomen. Ook Thijs Sonneveld had een openingstreffer kunnen produceren, maar er ontbrak overtuiging in zijn schot om op de 0-1 te mogen rekenen. Buitenpost stelde er in de eerste helft een gevaarlijke schuiver, die voorlangs rolde, tegenover.

In het tweede bedrijf moesten beide ploegen komen. Buitenpost kwam beter uit de kleedkamers en was tweemaal kansrijk met het hoofd, maar dit leverde niet de gewenste 1-0 op. Aan de overzijde was het na deze bescheiden stormloop wel raak. Jeroen Haan werd na een uur voetballen op de linkerflank door Jan Oosterbeek aangespeeld, wist zichzelf ruimte te verschaffen en schoot met links hard raak in de verre hoek: 0-1. Buitenpost liet de achterstand echter niet over zich heen komen en zette ook koers naar voren. Na 67 minuten resulteerde dit in de gelijkmaker. Op rechts werd enkele malen gedreigd met een voorzet. Toen het leer op het juiste moment werd voorgegeven, stond aanvoerder Martin Oudman net niet op de juiste plek om Joran Olijve het scoren te beletten. Met een knappe volley werd de 1-1 aangetekend en dit was gezien het opportunisme van de thuisploeg een mooie beloning. De slotfase kon alle kanten op. Buitenpost zette de toon, maar Omlandia wachtte geduldig op het juiste moment. Drie minuten voor tijd leverde dit zelfs de 1-2 op. Dennis Loer trok de bal mooi voor, en Deni van Dalsem kopte met een snoekduik fraai raak bij de tweede paal.

Toen even later werd afgefloten kon er, mede doordat Omlandia 2 die middag eveneens met 1-2 bij Buitenpost 2 had gewonnen, een uitgebreid feestje worden gevierd. Beide ploegen pakten bovendien hun eerste driepunter in de competitie. Zaterdag belooft het ook vuurwerk te worden. Dan ontmoet Omlandia in eigen huis SV Bedum, dat met een 7-1 zege op Oeverzwaluwen ook haar eerste competitiezege wist te behalen.

* Buitenpost – Omlandia 1-2 (0-0). Jeroen Haan 0-1; Joran Olijve 1-1; Deni van Dalsem 1-2.

No Replies to "Eerste zege Omlandia"