Holwierde maakt teveel fouten

Doelpuntenmaker Yirsan Bouman van Holwierde poort een tegenstander. Zijn teamgenoot Andy Lafaille (rechts) ziet het gebeuren.

Het leek aanvankelijk helemaal niet onaardig wat vijfdeklasser Holwierde zaterdag op eigen veld tegen Niekerk liet zien. Het grote probleem binnen het team van coach Eddy Tuik is echter dat men die fases vaak afwisselt met periodes dat er veel fouten worden gemaakt. En die werden ook nu weer genadeloos afgestraft. De gasten gingen met een 2-5 overwinning vandoor.

 

In de eerste twintig minuten van het duel wees niets er op dat de gastheren opnieuw een nederlaag tegemoet zouden gaan. Toen Niekerk echter op voorsprong was gekomen en na een half uur de marge verdubbelde 0-2), knapte er iets bij de thuisclub. Helemaal wenste Holwierde zich nog niet gewonnen te geven en toen Yirsan Bouman de aansluitingstreffer liet aantekenen (1-2), gloorde er zowaar weer iets van hoop. Hij kreeg na zijn treffer zelfs de mogelijkheid om de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen maar faalde.
Na de thee wist de ploeg van trainer Sjoerd Visser opnieuw afstand te nemen (1-3) maar kreeg het even benauwd toen de bal op de stip kwam te liggen. De toegekende strafschop werd door Peter Bouwsema tegen het nylon geschoten: 2-3. Op dat moment had het er alle schijn van dat de thuisclub nog een keer gas wilde geven om een goed resultaat op zak te kunnen steken. Dat viel echter tegen. In de slotfase toonden de bezoekers zich nog twee keer trefzeker en bepaalden de eindstand daarmee op 2-5.

‘Het gaat al weken zo dat we leuk beginnen maar te vaak wegzakken’, vertelde een teleurgestelde Eddy Tuik na afloop van het treffen op sportpark Katmis. ‘je kunt wel zeggen dat er onnodige fouten worden gemaakt maar misschien is het ook wel gewoon een gebrek aan kwaliteit. Op sommige dingen kun je gewoon niet trainen’, drukte de oefenmeester zich enigszins cryptisch uit.

* Holwierde – Niekerk 2-5 (1-2). 0-1; 0-2; Yirsan Bouman 1-2; 1-3; Peter Bouwsema 2-3 (strafschop); 2-4; 2-5.

No Replies to "Holwierde maakt teveel fouten"