Mentaal zwak Eems Boys verliest


Didier Stoppels controleert de bal namens Eems Boys. Hij viel in de 73e minuut in voor Bryan Vial. De Stadskanaalsters Gerben Tammenga en Arnoud Hofstra zijn onderweg om hem de voet dwars te zetten.

De stoom kwam trainer Bert de Vries zaterdag na het thuisduel tegen SJS bijkans uit de oren. Hij was zwaar teleurgesteld in zijn team dat, na een 1-0 voorsprong bij rust, met 1-3 onderuit ging tegen de ploeg uit Stadskanaal.

Eems Boys begon niet slecht, kreeg een paar prima mogelijkheden om de score te openen maar zag de bezoekers het heft in handen nemen. Merkwaardig genoeg was het juist in die periode dat de havenkanters het doel wel wisten te vinden. Bram Engelage brak de score open voor de groenwitten: 1-0. Het had de basis moeten worden voor een mooie voetbalmiddag. De grauwsluier die de hele dag al boven het sportpark had gehangen, leek echter als een deken over de gastheren neer te dalen. Ze gaven geen moment meer thuis en stapelden de ene fout op de andere. ‘De missers werden in eerste instantie nog niet afgestraft. We hadden wat dat betreft nog geluk ook’, vertelt De Vries.

Het engeltje tuimelde echter al snel van de lat na een blunder van Eems Boys-goalie Bart Westerhuis: 1-1. Toen SJS uit een corner de 1-2 binnen wist te tikken waren de rapen gaar. De Vries reageerde af en toe furieus op de lakse instelling van sommige dragende krachten maar kreeg de haperende motor niet meer aan de praat. Uiteindelijk voltooide Jan Springer een loepzuivere hattrick en bezorgde SJS een 1-3 overwinning. Een ding staat als een paal boven water. Met slechts vier punten uit zes duels presteren de Delfzijlsters ver beneden peil. En dat vindt ook De Vries.

‘Ik ben zwaar teleurgesteld in een aantal van mijn spelers. Jongens die denken dat ze in het eerste elftal horen maar de wil en de bereidheid niet tonen om tot het gaatje te gaan. Misschien kan ik in het vervolg beter terugvallen op mensen die kwalitatief misschien wat minder zijn, maar in elk geval wel de mouwen willen opstropen. Er zullen de komende tijd heel wat harde noten gekraakt worden. Als we in deze klasse een rol van betekenis willen spelen zal er wat moeten gebeuren. En dat ga ik ze even heel duidelijk uitleggen’, brieste de Holwierder.

* Eems Boys – SJS 1-3 (1-0). Bram Engelage 1-0; Jan Springer 1-1; Jan Springer 1-2; Jan Springer 1-3.

No Replies to "Mentaal zwak Eems Boys verliest"