Neptunia in slotfase onderuit

Neptunia heeft de uitwedstrijd tegen VV Groningen zaterdag nipt verloren. De wedstrijd leek lange tijd in een doelpuntloos gelijkspel te eindigen, maar tien minuten voor het einde van de wedstrijd maakten de Stadjers toch nog een fraaie goal: 1-0.

door Frank Molema

Beide ploegen kampten met een waslijst aan afwezigen. Hoewel Neptunia op personeelsgebied lange tijd geen tegenslag kende, was het deze week driemaal raak. Michiel van Spaandonk raakte aan zijn enkel geblesseerd op de training, Meijerhof zat zijn eerste van twee wedstrijden schorsing uit en Boerma verblijft in het buitenland voor zijn studie. Zij voegen zich bij de langdurig geblesseerde spelers Frank Molema en Myron Reiffers. Daar stond tegenover dat Abdulrahman Said weer bij de selectie aansloot. Ook VV Groningen miste een flink aantal basisspelers, waaronder middenvelder Johnny Meter.

De uitslagen van VV Groningen waren tot dusver behoorlijk spectaculair. Veel goals, maar ook veel tegendoelpunten. Dus besloten zij om tegen Neptunia behoudend te gaan spelen. Ze gaven Neptunia de bal en trokken zich massaal terug op eigen helft om vervolgens in de counter gevaarlijk te worden. In de eerste helft waren de beste kansen voor de Stadjers. Keeper Christiaan Buntjer en de paal stonden een treffer echter in de weg. Neptunia kreeg één grote kans. Shantony Cecilia nam de bal niet lekker mee waardoor hij alleen voor de keeper een slap schot produceerde.

In de tweede helft besloot de thuisploeg om meer druk te zetten op de verdediging van Neptunia. VV Groningen was licht de bovenliggende partij. Zij hadden absoluut de voorsprong moeten pakken, maar topscorer Oosterhof faalde meerdere keren voor de uitblinkende doelman  Buntjer. Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Neptunia dé kans om de overwinning te stelen in Groningen. Na een aantal goede combinaties brak Cecilia door aan de linkerkant en legde de bal perfect neer bij de tweede paal, waar de mee opgekomen Sven Luijmers de bal voor het inschieten had. De inzet van Luijmers was echter net niet goed genoeg, waardoor de keeper van VV Groningen de bal uit het doel sloeg.

Tien minuten voor het einde van de wedstrijd pakte de thuisploeg dan toch de voorsprong. Uit een heerlijk strakke voorzet kopte Gerard Meter de bal achter de kansloze Buntjer: 1-0. Neptunia probeerde in het restant van de wedstrijd nog een doelpunt te forceren door middenvelde Wiebren de Jong naar voren te sturen, maar dat mocht niet meer baten.

Neptunia is zaterdag vrij maar het speelt donderdag een oefenwedstrijd tegen Holwierde. Een week later komt Engelbert naar Sportpark Uitwierde.

* VV Groningen – Neptunia 1-0 (0-0). Gerard Meter 1-0.

No Replies to "Neptunia in slotfase onderuit"