Neptunia na korte staking op schot

De competitiestart van vierdeklasser Neptunia uit Delfzijl kon men het beste omschrijven als een valse start. De eerste twee competitieronden gingen verloren en dus werd het tijd dat er eens een positief resultaat neergezet zou worden. dat gebeurde zaterdag op eigen veld tegen GVAV Rapiditas. De Stadjers werden met een 4-1 nederlaag naar huis gestuurd.

Het duel begon allesbehalve goed. Er viel weinig lijn in het spel te bespeuren en er werden veel fouten gemaakt. Een kwart van het duel verdween geruisloos alvorens er iets te beleven viel. Sven Luijmers was het middelpunt van een brandhaardje dat door de scheidsrechter geblust moest worden. Hij besloot de teams naar de kleedkamers te sturen. Daar konden ze even tot bezinning komen. Na het oponthoud waren het met name de gasten die de grenzen van het toelaatbare opzochten en zelfs meerdere keren overschreden. Dat leverde hen binnen de kortste keren een viertal gele kaarten op. En alsof het allemaal niet op kon, kregen ze ook nog een tegentreffer te verwerken. Ruben Stam was de gevierde man toen hij een voorzet van Shantony Cecilia, al was het dan ook in twee keer, tegen het nylon wist te mikken: 1-0. De gastheren kwamen steviger in het zadel te zitten toen de fluitist van dienst de bal op de stip deponeerde omdat Boerma onderuit werd gehaald. Cecilia besloot het klusje op zich te nemen en zette de roodwitten op 2-0.

Met die stand was het lekker rusten voor de thuisclub. De tweede helft was echter nog geen drie minuten oud toen de gasten de achterstand tot 2-1 terug wisten te brengen dankzij een treffer van Nick Bruning. De vlaggenist van Neptunia wees de leidsman op het feit dat er sprake van buitenspel was geweest maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal. Even was er weer sprake van spanning. Toen Michiel Spaandonk er na een klein uur 3-1 van wist te maken, brak er iets bij de Stadjers. In de 80e minuut maakte Boerma er 4-1 van en daarmee was de eerste zege van Neptunia definitief een feit.

* Neptunia-GVAV Rapiditas 4-1 (2-0). Ruben Stam 1-0; Shantony Cecilia 2-0; Nick Bruning 2-1; Michiel van Spaandonk 3-1; Ivar Boerma 4-1.

No Replies to "Neptunia na korte staking op schot"