Omlandia sterkste in derby tegen Bedum

Soeratmin Venema legt aan voor de 0-1. Omlandiaan Dennis Loer kan alleen maar toekijken hoe doelman Devon Harmsma gepasseerd zal worden.

Omlandia heeft zaterdagmiddag in de eerste Klasse E haar eerste overwinning in eigen huis weten te behalen. De derby tegen buurman SV Bedum werd na een achterstand omgezet in een 2-1 overwinning.

door Merijn Slagter

Door veel Omlandianen werd al lange tijd reikhalzend naar de derby uitgekeken. Toch viel dit uit de beginfase niet af te leiden. Hoewel veel supporters de moeite hadden genomen om het schouwspel tussen beide teams met een bezoek te vereren, kwam Bedum beter uit de startblokken dan Omlandia. Er werd vroeg druk gezet op de Omlandia-defensie, die daardoor moeilijk aan opbouwen toe kwam. Verder dan een mislukte afzwaaier van de jarige Richard de Boer en een matige vrije trap van Jake Smit kwamen de bezoekers echter niet. Voor Omlandia zat het ook niet mee. Binnen twintig minuten moest René Wollerich twee keer wisselen. Door blessures verlieten Peter Wassing en Bert Zwart het veld. Zij werden vervangen door Henk van der Wolde en Roelof Lode.

Of het aan de wisselingen bij Omlandia lag blijft twisten, maar de grip op het middenveld was in de eerste helft niet sterk. Vlak voor rust moest Omlandia hierdoor capituleren. Jake Smit mocht over de as van het veld opstomen en lanceerde aanvalsmaatje Soeratmin Venema met een steekbal. Deze maakte alleen voor Devon Harmsma geen fout en produceerde met een kundige lob in de 39e minuut de openingstreffer: 0-1.
Omlandia wist wel dat het uit een ander vaatje moest tappen, maar de gebruiksaanwijzing hiervoor bleek niet voor handen. Gelukkig was het geluk luttele minuten na de openingsgoal wel met de Ten Boersters. Een vrije trap vanaf de rechterflank werd het doelgebied van Bedum ingeslingerd waar Ruben Meier met een harde knal van dichtbij het meest attent reageerde op de scrimmage die volgde: 1-1. Dit was tevens de ruststand.
In de kleedkamer bij Omlandia waren in de rust overduidelijk woorden gevallen over het matige spel van de thuisploeg. De tweede helft werd namelijk wèl vol overtuiging gestart. Met de favoriete speelrichting naar de kantine toe, werd snel aanspraak gemaakt op een tweede doelpunt. Nadat Jeroen Haan was gelanceerd en oog in oog met de Bedumer goalie niet faalde, was de voorsprong voor Omlandia zelfs een feit geworden: 2-1. Veel gejuich volgde en een spannende tweede helft diende zich aan.
Nadat Ruben Meier een teenlengte tekort was gekomen om een voorzet vanaf links binnen te tikken, nam Bedum de regie weer wat meer over. Met veel pressie werd getracht de Omlandia-defensie in verlegenheid te brengen. Dit gebeurde wel, maar het Bedumer vizier stond niet echt op scherp. Met nog enkele minuten op de klok te gaan, leken de bezoekers het op alles of niets te gooien. De grootste kans was echter aan de overzijde voor Jeroen Haan wiens volley uit een zeer kansrijke positie rakelings over zeilde. De Ten Boerster verdediging kraakte nog wel in de absolute slotfase, maar na het laatste fluitsignaal ging de 2-1 overwinning voor Omlandia de boeken in. De stemming in de kleedkamer van Omlandia was ondanks de overwinning vrij timide. ‘De zege is erg lekker, maar het spel kan nog vele malen beter’, was een van de commentaren na afloop.

* Omlandia – SV Bedum 2-1 (1-1). Soeratmin Venema 0-1; Ruben Meier 1-1; Jeroen Haan 2-1.

No Replies to "Omlandia sterkste in derby tegen Bedum"