Poolster krijgt draai om oren

Glimmen heeft zaterdag op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat het voor veel ploegen in de 3e klasse C een maatje te groot is. Poolster heeft dat aan den lijve ondervonden. De Spijksters verloren op eigen veld met maar liefst 1-9. En alsof dat nog niet erg genoeg was, moest men toezien hoe steunpilaar Jeroen de Groot het strijdtoneel verliet met een hamstringblesure.

Poolster zal niet de enige club zijn die ondergedompeld wordt in het kwalitatief hoogstaande spel van Glimmen. De bezoekers zijn uit de tweede klasse geknikkerd maar hebben al wel aangetoond dat ze daar zo snel mogelijk willen terugkeren. Dat zal dan aan de hand van Tim de Groot moeten gebeuren. De goaltjesdief knalde zaterdag maar liefst vijf keer raak.

‘We wisten natuurlijk vooraf dat het een moeilijke opgave zou worden om dit Glimmen te bedwingen. Het was de bedoeling dat we compact zouden spelen. tegen Lycurgus lukte dat maar nu stonden we al snel op achterstand. We hadden daarna geen schijn van kans meer’, vertelt elftalleider Harry de Groot. De Glimmenaren liepen uit naar een 0-3 ruststand. Poolster kreeg weliswaar wat kansjes om dichterbij te komen maar de aanvallers van de geelzwarten gaven niet thuis. Na de pauze ging het heel snel en zoals gezegd, daarbij was een hoofdrol weggelegd voor Tim Oosterhof. Poolster gooide het hoofd in de schoot en liet zich quasi berustend naar de slachtbank leiden. Marco Dijkstra zorgde bij 0-5 voor een lichtpuntje door de 1-5 aan te tekenen maar dat was het dan ook wel.

‘We zullen het dit seizoen niet gemakkelijk krijgen. Wat er van onderaf en bovenaf in deze klasse is ingestroomd heeft voldoende kwaliteiten in huis om een voorname rol te kunnen spelen in de strijd om het kampioenschap. Wij hoeven ons geen illusies te maken. Het is voor Poolster zaak de punten te pakken tegen ploegen die gelijkwaardig aan ons zijn’, aldus De Groot. Hij beseft dat de knop om moet en dat Poolster zich nu volledig op de wedstrijd tegen De Pelikanen moet richten. De Damsters speelden zaterdag met 1-1 gelijk bij SC Scheemda.

* Poolster – Glimmen 1-9 (0-3). Bas de Boer 0-1; Tim Oosterhof 0-2; Alex de Jonge Rosa 0-3; Rick Oosterhof 0-4; Max Blaauw 0-5; Marco Dijkstra 1-5; Rick Oosterhof 1-6; Tim Oosterhof 1-7; Tim Oosterhof 1-8; Tim Oosterhof 1-9.

No Replies to "Poolster krijgt draai om oren"