Poolster verpulvert SC Scheemda

© copyright 2013 Studio PhotoinsiteHet duel tussen thuisclub Poolster en SC Scheemda is zaterdag in een eclatante 7-2 zege voor de geelzwarten geëindigd. De gasten wisten het tot aan de pauze (3-1) nog aardig bij te sloffen maar kregen meteen na de onderbreking vier treffers om de oren. En dat in een tijdsbestek van amper tien minuten.  Ronny Bakker en Johan de Groot waren goed op dreef. Ze scoorden beiden drie keer.

Beide ploegen weten dat ze deze voetbaljaargang niet in de prijzen zullen vallen. Daarvoor zitten er teveel teams in de derde klasse C die meer kwaliteit in huis hebben. Handhaving is het magische woord dat de trainers Cor Grozema van SC Scheemda en zijn collega Guus Zantinga als doelstelling hebben. Gelet op het niveau dat zaterdag op de grasmat werd gedeponeerd zal dat met name voor SC Scheemda nog een hels karwei worden. Poolster kwam al vrij snel op een 1-0 voorsprong dankzij een treffer Ronny Bakker. Doelman Marcel Lambeck ging daarbij niet helemaal vrijuit. Dat gold ook bij de 2-0 die Johan de Groot liet aantekenen.  Het was geenszins zo dat Poolster superieur speelde. De thuisclub strafte de gemaakte fouten echter genadeloos af.

Toen Dennis van Dijk op uiterst fraaie wijze de 3-0 had laten aantekenen, leek zich een monsterscore aan te dienen. Van Dijk stuurde de zwak ingrijpende defensie van SC Scheemda het bos in en deponeerde de bal in de uiterste hoek. Net voordat scheidsrechter Deuring voor de thee zou fluiten joeg good old Folly Oosterhuis de bal achter doelman Kees Dijkman en bepaalde de ruststand daarmee op 3-1. De vrouwelijke fluitist had de eerste drie kwartier geen enkele moeite met het duel en zou ook na de doelwisseling haar mannetje staan.

SC Scheemda dacht voor het tweede bedrijf moed uit de treffer te putten maar kreeg de kous al snel op de kop. De defensie stond tussen de 46e en de 58e minuut zo gigantisch te schutteren dat het pijn aan de ogen deed. Ronny Bakker en Johan de Groot scoorden beiden twee keer: 7-1. Terwijl de fanatiekste Poolster-supporters hun favorieten wel naar de dubbele cijfers wilden schreeuwen, nam de thuisploeg wat gas terug. De elf van Grozema kregen nog wel wat mogelijkheden. Die waren vooral het gevolg van het feit dat Poolster achterin vaak de moeilijkste oplossingen voor een lastige situatie probeerde te vinden. JJeroen de Groot besloot de ploeg van Grozema op een gegeven ogenblik een handje te helpen. Hij speelde de bal terug maar had niet op de aanwezigheid van Brian Drevel gerekend. Doelman Dijkman was er als de kippen bij om de spits de voet dwars te zetten. Drevel kreeg in de rebound nog een kans maar schoot toen te gehaast langs de verkeerde kant van de paal. Vlak voor het eindsignaal was Drevel alsnog succesvol. Een voorzet vanaf rechts zeilde voor het doel langs en werd uiteindelijk tegen het nylon gewerkt: 7-2. Bij SC Scheemda vertrok niemand een spier. De dreun was hard aan gekomen.
Guus Zantinga wilde het na afloop best kwijt dat het hem wel degelijk iets had gedaan om zijn voormalige werkgever zo te zien spelen. ‘Maar ik ben nu trainer van Poolster en daar heb ik het mee te doen’, sprak de oefenmeester na afloop. Hij was wel zo eerlijk om toe te geven dat het allemaal niet geweldig was wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen. ‘Maar als je zeven keer scoort moet je niet zeuren. Het werd tijd dat we eens een goed resultaat neer zouden zetten. Voor je het weet zit je namelijk in een hoek waar je niet wilt zitten en daar kom je niet zomaar weer weg.’ Zaterdag wacht Poolster opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt Glimmen op bezoek. Een ploeg die voor een groot deel leunt op spits Oosterhof maar meer kwaliteiten in huis heeft. Zantinga: ‘Dat zal een zware dobber worden. Voorlopig willen we hier echter even van genieten. Misschien kunnen we er moed uit putten.’

* VV Poolster – SC Scheemda 7-2 (3-1). Ronny Bakker 1-0; Johan de Groot 2-0; Dennis van Dijk 3-0; Folly Oosterhuis 3-1; Ronny Bakker 4-1; Johan de Groot 5-1; Johan de Groot 6-1; Ronny Bakker 7-1; Brian Drevel 7-2.

No Replies to "Poolster verpulvert SC Scheemda"