Punt voor Eems Boys

Eems Boys heeft zaterdag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen De Heracliden. In Uithuizermeeden leek het er lange tijd op dat de Delfzijlsters de volle buit mee naar huis zouden nemen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam de ploeg uit Uithuizermeeden echter langszij: 1-1.

De toeschouwers langs het Meister veld kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld die in een hoog tempo werd gespeeld. Eems Boys was voor de pauze de bovenliggende ploeg en na een half uur spelen dan ook volkomen verdiend op een 0-1 voorsprong door een treffer van Bart Klasens. Als Erwin Noordhoff en Michiel Verloove daarna wat meer overzicht hadden getoond, was het duel al voor de pauze beslist geweest. Ze besloten voor eigen succes te gaan in plaats van teamgenoot Bram Engelage aan te spelen. Hij stond er in beide gevallen een stuk beter voor.

Na de doelwisseling trok De Heracliden de teugels wat strakker aan en moest Eems Boys het accent iets meer op de verdediging leggen. ‘Daar kwam nog eens bij dat we de lange bal veel te snel gingen hanteren. We vergaten te voetballen. Jammer, want daar lag in de eerste helft wel onze kracht’, zegt trainer Bert de Vries.  Hij mocht lange tijd hopen op een prima resultaat. Hoewel De Heracliden nu de betere ploeg was, leken de gastheren maar niet tot scoren te kunnen komen. Zo’n tien minuten voor het einde lukte dat echter wel. Scheidsrechter Souhuwat vond het na negentig minuten welletjes.

‘Afgaande op de eerste helft hadden we moeten winnen. De Heracliden was na de pauze echter beter en wat dat betreft is het gelijkspel wel terecht’, sprak De Vries later.

*De Heracliden – Eems Boys 1-1 (0-1). Bart Klasens 0-1; Jeroen Linstra 1-1