Punt voor matig De Pelikanen

Vijf oefenwedstrijden, driebekerduels en ook vijf competitiewedstrijden speelde De Pelikanen al weer in het nog jonge seizoen. De slechtste van die dertien was het duel dat De Pelikanen zaterdag tegen SC Scheemda afwerkte. Ongeïnspireerd begonnen en niet in staat het om te draaien leverde het bezoek aan Oost – Groningen slechts een punt op . Het werd 1-1 op door treffers van Maarten Olsder van Ruben Keizer.

SC Scheemda degradeerde uit de tweede klasse en raakte daarna veel spelers kwijt, waaronder topschutter Danny Blaauw. De ploeg moet de verliezen met voornamelijk eigen jongens op vangen en daarom gaat Scheemda opnieuw een moeilijk seizoen tegemoet. Het zakte ver in en gaf De Pelikanen alle gelegenheid goed op te bouwen en de vrije mensen te zoeken. Het gevolg daarvan was dat De Pelikanen voortdurend een veldoverwicht had, maar daarmee weinig deed. In de beginfase twee schoten net over van Niels Breedijk en Ruben Keizer.

In de 13e minuut kwam SC Scheemda voor het eerst in de buurt van het doel van Rody Bos en het was meteen raak ook. Niet dat de geelhemden daar veel voor hoefden te doen. Jermaine Bos speelde te zacht terug op zijn grote broer en Maarten Olsder profiteerde eenvoudig. Een minuut later knalde Dennis de Vries op de rand van zijn eigen zestienmetergebied de bal hard tegen teamgenoot Erik-Jan Raangs aan. Chris van Vegten kreeg daardoor een opgelegde kans er 2-0 van te maken, maar de bal huppelde net naast.

Na 17 minuten werd Joshua Rebel aan de zijkant van het strafschopgebied onderuit getikt en Ruben Keizer knalde de bal via Jeroen Keitz hard achter invaller- doelman Edwin Kuipers, vorig seizoen de vaste keeper. Kuipers is gestopt vanwege werkzaamheden maar werd deze wedstrijd terug gehaald vanwege een blessure van de vaste goalie. Halverwege de eerste helft dwong Ruben Keizer, één van de weinige lichtpuntjes bij De Pelikanen, Kuipers tot een moeizame redding.

Na 25 minuten een nieuwe tegenvaller voor het gehandicapte De Pelikanen. Daan van Dortmont kon niet verder na een tik tegen zijn knie. Routinier Jan Vriemoedt kwam voor hem in de ploeg. Scheemda moest ook al voor de rust wisselen. Kasper Stoppels viel uit en werd vervangen door de 40-jarige Folly Oosterhuis , die daarmee Vriemoedt weer afloste als oudste man van het veld.

De Pelikanen bleef ook na de gelijkmaker ongeïnspireerd en slordig voetballen. Jan Vriemoedt zag een kansrijke vrije trap stranden en in de 42e minuut kreeg Niels Breedijk een goede kans na een voorzet van de niet fitte Jermaine Bos, die erg veel last had van benauwdheid. Vriemoedt schoot in blessuretijd nog een keer over na een pass van Keizer, maar de grootste kans op een voorsprong was voor de thuisclub. Een fraai schot van aanvoerder Van Vegten werd fantastisch gepareerd door de wederom sterk keepende Rody Bos.

Na de thee werd het niet veel beter. Jermaine Bos kopte na een corner van Niels Breedijk naast en aan de andere zijde van het veld kregen Patrick Koers en Chris van Vegten allebei een aardige kopkans. Het dichtst bij een doelpunt was Peli ’s libero Dennis de Vries. Zijn harde vrije trap werd door Niels Eden met het hoofd verlengd en eindigde op de lat. Dyon Schuijl kwam voor Reza Fambrene in de ploeg. De Pelikanen drukte Scheemda ver terug, maar gaf in de tegenaanval zoveel ruimte weg dat een treffer van de ploeg van trainer Cor Grozema waarschijnlijker leek dan eentje voor de gasten. Rody Bos redde nog een keer goed op een vrije trap en in de 90e minuut had Dyon Schuijl zich onsterfelijk kunnen maken door een pass van Joshua Rebel te verzilveren. Schuijl nam de bal goed mee maar het schot werd gekraakt en daardoor een eenvoudige prooi voor Kuipers.

Toen de prima leidende scheidsrechter Hof uit Beilen voor het laatst had gefloten, waren de meeste Peli-supporters al teleurgesteld richting Appingedam vertrokken. De derby tegen Poolster zal ongetwijfeld voor meer inspiratie en strijdlust zorgen. Zaterdag zal De Pelikanen zich revancheren. Dat beloven we onze supporters op voorhand.

*SC Scheemda – De Pelikanen 1-1 (1-1). Maarten Olsder 1-0; Ruben Keizer 1-1.

No Replies to "Punt voor matig De Pelikanen"