Punt voor WEO na doelpuntrijk treffen

Maurice Burger van WEO trekt zijn benen op om de tackle van Engelberter Danny Kits te ontwijken. Maxim de Valk (17), Arjan Heckman en goalie Edwin Heckman kijken gespannen toe.

Het Woldendorper WEO heeft zondag op eigen veld met 4-4 gelijk gespeeld tegen Engelbert. Tot in de extra tijd stonden de gastheren op voorsprong maar uiteindelijk gingen ze toch nog een keer door de knieën. En het was duur puntverlies voor de ploeg in de jacht op de koppositie in de vijfde klasse D.

WEO doet het eigenlijk helemaal niet onaardig en had een prima slag kunnen slaan bij winst op de Engelberters. De gasten begonnen echter beter aan het duel en wisten na vier minuten spelen al op een 0-1 voorsprong te komen. De Woldendorpers herstelden zich echter knap. In de 11e minuut nam Niels Jansen de gelijkmaker voor zijn rekening en een kleine twintig minuten later wist Teun Westerhuis voor 2-1 te zorgen. WEO leek op rozen te zitten toen Niels Jansen zich andermaal trefzeker toonde: 3-1. Vlak voor rust waren de gastheren echter teveel met de scheidsrechter bezig. Ze hadden zich beter om een snel genomen vrije trap van Engelbert kunnen bekommeren. Die werd snel genomen en dat betekende een 3-2 ruststand.

‘Engelbert was na de thee beter en het was wachten op de gelijkmaker’, vertelt Pourier. Die kwam er dan ook. Maar andermaal toonde WEO veerkracht door in de 80e minuut opnieuw de leiding te nemen: 4-3. De thuisclub dacht de buit binnen te hebben toen Niels Jansen scoorde. Zijn treffer werd echter afgekeurd omdat er sprake van buitenspel zou zijn geweest. Ver in blessuretijd beet Engelbert nog een keer van zich af (4-4) en zo werd een zeker lijkende overwinning toch nog uit handen gegeven.

Pourier: ‘Het was een mooie wedstrijd en ik denk dat het publiek zich wel heeft vermaakt. Zelf ben ik wat minder blij. We hebben twee punten laten liggen en dat was niet nodig geweest. We hadden gewoon moeten winnen.’

* WEO – Engelbert 4-4 (3-2). Jamie House 0-1; Niels Jansen 1-1; Teun Westerhuis 2-1; Niels Jansen 3-1; Jordi Rasterhoff 3-2; Gerrit van der Goot 3-3; Teun Westerhuis 4-3; Nils Martin 4-4

No Replies to "Punt voor WEO na doelpuntrijk treffen"