DRC Phoenix weet kansen niet te benutten

phoenix

De in het groenzwart gestoken Phoenix-speler Steven Zigterman stijgt tot grote hoogte, al heeft hij daar wel de hulp voor nodig van Chris Ronde (1) en de nog net zichtbare Andries Brouwer. Namens de Stadjers is het Joost Bink (7) die Aad van Veldhoven lift. Ruben van Rossum en Joao Paulo zijn zichtbaar onder de indruk.

Na de ruime verliespartij tegen RC Groningen 2 stond voor rugbyclub Phoenix uit Delfzijl zondag 20 oktober een tweede derby op het programma. Deze keer werd er op sportpark Uitwierde aangetreden tegen GSRC 1. De studentenploeg uit de Groningen zal ook dit jaar weer aanspraak maken op een plek in de top vier en dus waren de mannen van Phoenix gewaarschuwd voor geduchte tegenstand.

Phoenix bivakkeert momenteel in de onderste regionen van de ranglijst. Men begon met exact vijftien man aan de wedstrijd. Een steeds groter wordende lijst aan blessures en een aantal afwezige spelers, in verband met werk, zorgde ervoor dat er geen wissels beschikbaar waren. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd. De gasten werden op eigen helft terug gedrongen en de eerste scoringskansen voor Phoenix werden gecreëerd. De snelle jongens in de lijn waren echter niet in staat gebruik te maken van het platform wat de voorwaartsen voor hen hadden opgezet.

Phoenix bleef echter aandringen. De thuisploeg zette de ene na de andere aanval op, maar keer op keer wisten de studenten deze onschadelijk te maken. Door plotseling balverlies van de thuisploeg wist GSRC de bal ver weg te kicken. Gebrekkig ingrijpen en slechte communicatie tussen de winger en de fullback van de Delfzijlsters bood de Stadjers uit het niets een scoringskans die ze wél wisten te benutten. Tegen het wedstrijdbeeld in stond er plotseling een 0-7 achterstand op het scorebord. Naast de gescoorde try wist de kicker van GSRC ook de conversie te benutten.

Ondanks deze plotselinge tegenslag bleef Phoenix de aanval zoeken. De bezoekers werden andermaal teruggedrongen. Het ontbrak bij de gastheren aan de rust en slimheid om een aantal goede mogelijkheden te benutten. Er werd veelal over dwars gelopen in plaats van rechtdoor, wat het verdedigend zeer makkelijk maakte voor GSRC. Het spelbeeld veranderde de eerste helft niet. Het was de thuisploeg die het optisch overwicht had, maar dit niet wist te benutten. De Groninger studenten wisten echter met slimme tegenaanvallen datgene te doen wat Phoenix niet lukte, namelijk scoren. Met een stand van 0-17 gingen beide ploegen de rust in.

Na de korte rustperiode ontvingen de gastheren de kick- off van GSRC. De aanval werd direct weer opgezocht. Na enkele snelle wisselingen van balbezit tussen beide teams, kreeg Phoenix net over de middenlijn een penalty toegekend. Scrum- half Martin Brouwer nam hem snel en wist flanker Rolf Oosterhuis in stelling te brengen. Oosterhuis wist de verdediging te doorbreken. Hij wist uiteindelijk de goed meegelopen eerste center Lex Ronde te bereiken die de laatste verdedigersvan zich afschudde en de eerste try van de middag voor de thuisploeg liet aantekenen. De conversie werd vervolgens benut door full- back Albert Kammenga.

Met een stand van 7-17 leken er toch weer mogelijkheden te zijn voor de thuisploeg. De aanval werd wederom gezocht. Toen sloeg het noodlot echter toe. Erik Kuiper, de nummer acht van Phoenix, raakte geblesseerd en dat had tactische gevolgen. De line-outs werden minder gewonnen en er ontstonden meer gaten in de verdediging van Phoenix. Een tweetal te gemakkelijk weggegeven tries in de slotfase van de wedstrijd liet een eindscore zien van 7-27 die ietwat geflatteerd was. Voor Phoenix staat zondag de wedstrijd tegen Big Buls op het programma. De ploeg uit Almelo is momenteel de lijstaanvoerder.

No Replies to "DRC Phoenix weet kansen niet te benutten"