Vos en Zijlstra klasse apart op Ekenstein

ekensteinloop

De publieke belangstelling voor de zesde editie van de Ekensteinloop op en rond het landgoed Ekenstein in Appingedam viel erg tegen, maar daar trokken de lopers zich niet veel van aan.

Het is eigenlijk jammer dat de Ekensteinloop, onderdeel van het Buurcontact Loopcircuit, zaterdag door het grote publiek in de steek is gelaten. Het was vooral sneu voor de Eenumse Patries Zijlstra en Gerard Vos uit Appingedam. Hun eindzege had meer glans verdiend.

Toen de ruim 250 lopers lopers rond de klok van twee uur werden weggeschoten was al wel duidelijk dat Vos er geen twijfel over wilde laten bestaan wie dit jaar de beste loper van het circuit was. Hij ging er al vrij snel vandoor. De klassementsleider finishte na twee ronden van vijf kilometer in een tijd van 36 minuten en 38 seconden. Hij pakte daarmee niet alleen de dagzege maar ook de winst in het eindklassement. Stedumer Dries Ameling deed er anderhalve minuut langer over om de eindstreep te passeren. Daarmee werd de suprematie van Vos nog maar weer eens onderstreept. Maurits Kramer uit Bedum completeerde het podium.

Net als Vos bij de heren stond er dit jaar ook geen maat op Patries Zijlstra. De Eenumse was ook in Appingedam de sterkste en nam na afloop van de wedstrijdloop de vele felicitaties dankbaar in ontvangst. Stadjer Christien Koning kwam als tweede over de meet en Simone Binnema uit Eenrum nam het brons mee naar huis.

Erik Grave uit Annen is dit seizoen bij de heren 40+ ongenaakbaar gebleken. Ook nu was er niemand die in zijn buurt wist te komen. Harie Pol uit Stadskanaal eindigde een minuut achter hem als tweede en Damster Pieter-Jan Kooi kon tevreden zijn met zijn derde plaats.

Henk Por uit Groningen zegevierde bij de mannen 50+. De Stadjer had 38 minuten en 9 seconden nodig om de afstand te overbruggen. Siemon Henrichs uit Delfzijl legde beslag op een goede tweede plaats. Hij bleef zijn plaatsgenoot Henk Apotheker voor. Bij de dames was de eerste plek voor Delfzijlster Wanda Evertsz. Zij klopte Tessa Boot uit Wartena. Graciëlla Evertsz nam de derde plaats mee naar huis.

Karin Pannekoek uit Groningen wist in de categorie dames 50+ als eerste te finishen. Ze bleef daarmee Magriet Taselaar uit Uithuizen anderhalve minuut voor. Reina Wijnia uit Hasselt moest genoegen nemen met het brons.

No Replies to "Vos en Zijlstra klasse apart op Ekenstein"