Neptunia levert wanprestatie

Neptunia heeft zaterdag een wanprestatie geleverd door op eigen veld met 0-3 van hekkensluiter Engelbert te verliezen. Op Sportpark Uitwierde liepen de gasten al in de eerste helft eenvoudig uit naar een 0-3 voorsprong. In tweede helft kwam die vroeg verkregen marge geen moment meer in gevaar.

door Frank Molema

Neptunia trof Engelbert op een uitstekend moment, aangezien een aantal van hun beste spelers op vakantie was. Vorige week verloren ze met maar liefst 11-0 van VV Groningen, waardoor het zelfvertrouwen een flinke beschadiging had opgelopen. Daar tegenover stond dat Neptunia ook vier spelers miste, waaronder aanvoerder Pieter Meijerhof. Hij zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit.

Engelbert kreeg in de beginfase meteen al drie goede mogelijkheden, maar keeper Christiaan Buntjer zette daar goede reddingen tegenover. Hoewel het scoren aanvankelijk uitbleef, was al wel duidelijk dat Neptunia erg slap speelde. In de 13e minuut maakte Engelbert geheel terecht de openingstreffer. Uit een vrije trap vanaf het eigen strafschopgebied zette de keeper van Engelbert zijn  teamgenoot Marnicq Melishoek vrij voor Buntjer. De aanvaller legde de bal breed en liet zijn teamgenoot Deniel Schat scoren: 0-1. Vijf minuten later lag de bal andermaal in het net toen vanaf de rechterkant een voorzet van Remon Beukema geheel vrijstaand door Schat afgewerkt kon worden: 0-2.

Deze situaties waren het bewijs van een gebrekkige concentratie, scherpte en het gemis van de absolute wil om te winnen. Hoewel iedereen ongetwijfeld zijn best deed, ontbrak er een stukje besef en uitstraling dat Engelbert hier niets te zoeken had. De combinaties liepen voor geen meter en sommige jongens beleefden een complete off-day. Neptunia zakte naar een bedenkelijk en eigenlijk zeer bedroevend niveau.

Vijf minuten voor het rustsignaal kopte Marc Schuijl nog op de onderkant van de lat, maar Neptunia verdiende de aansluitingstreffer niet. Tot overmaat van ramp blunderde keeper Buntjer in de slotseconden van de eerste helft door na een corner van Serrano Ribbink onder de bal door te gaan waardoor het speeltuig eenvoudig door Brian Mekenkamp binnen gekopt kon worden: 0-3.

In de tweede helft probeerde Neptunia met een dubbele wissel en een extra spits er nog wat van te maken, maar de opgelopen schade bleek onherstelbaar. Neptunia had wel veel balbezit maar creëerde geen serieuze kans meer. De meeste voorzetten waren een prooi voor de goalie van Engelbert. Door het verlies zakt Neptunia naar de 13e plaats. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Veendam 1894 op het programma.

* Neptunia – Engelbert 0-3 (0-3).  Deniel Schat 0-1; Deniel Schat 0-2; Brian Mekenkamp 0-3.

No Replies to "Neptunia levert wanprestatie"