Counters Nieuw Roden doen Farmsum das om

farmnieuwr

Edwin Hamringa van Nieuw Roden controleert de bal. Zijn ploeggenoot Jurriaan Knol houdt Farmsumer Stefan Maat op afstand. Op de achtergrond kijken Erwin Tjalma, Vanres Latupeirissa en Rodenaar Erwin Gooijert toe.

Om enigszins in het spoor van de top drie te blijven had Farmsum zondag op het eigen Tuikwerder sportpark van tegenstander Nieuw Roden moeten winnen. Dat gebeurde echter niet. Hoewel de gastheren een groot deel van de wedstrijd het betere voetbal lieten zien, counterden de bezoekers naar een knappe 1-3 zege.

Dat het voor Farmsum geen eenvoudige klus zou worden om de Rodenaren de voet dwars te zetten was vooraf wel duidelijk. Het werd nog eens onderstreept toen de bezoekers op 0-1 wisten te komen dankzij een treffer van Erwin Gooijert: 0-1. Namens de gastheren was het echter Erwin Tjalma die de stand gelijk wist te trekken. Een vrije trap van Dennis Boerema werd voldoende door hem geraakt om zich tot doelpuntenmaker te laten kronen: 1-1. Bij Nieuw Roden dacht men overigens dat een van de eigen spelers de bal als laatste had geraakt.

Na de doelwisseling schakelde Farmsum nog een tandje bij en verhoogde de druk op het doel van de gasten. Omdat het doelpunt niet aan de voor de thuisclub goede kant van het veld wilde vallen, mocht Nieuw Roden op een goed resultaat blijven hopen. Die werd nog eens verstevigd toen de scheidsrechter na een uur spelen de bal op de stip deponeerde. Een van de spelers van Nieuw Roden kreeg een duw en dus mocht Nick Matulessy voor 1-2 uithalen. Hij maakte geen fout. Wat farmsum daarna ook probeerde, men bleek niet in staat om de Roder muur te slechten. De gelijkmaker wilde niet vallen. Omdat Nieuw Roden in de tegenstoten veel te slordig was, bleef de spanning tot aan het slot bewaard. In de 89e minuut viel de definitieve beslissing. Matulessy voltrok het vonnis en bezorgde de gasten een 1-3 overwinning.

Volgens ingewijden was het een slechte wedstrijd met een gelukkige winnaar. Farmsum-trainer Douwe Maat vond dat ook. ‘Het was eerder spannend dan goed. Ik ben van mening dat we er meer uit hadden moeten halen. Over de andere kant is het ook zo dat Nieuw Roden slordig heeft gespeeld. Als ze wat nauwkeuriger met de kansen waren omgesprongen had de nederlaag ook hoger kunnen uitvallen.’

Over de doelstelling van Farmsum zei hij: ‘We willen voor de winterstop een plaats in het linkerrijtje hebben. Dat gaat nog lastig worden met tegenstanders als Hoogkerk, Heiligerlee en VAKO. Die krijgen we namelijk de komende weken. Dit moeten we maar zo snel mogelijk vergeten en weer vooruit kijken.’

* Farmsum – Nieuw Roden 1-3 (1-1). Erwin Gooijert 0-1; Erwin Tjalma 1-1; Nick Matulessy 1-2 (strafschop); Nick Matulessy 1-3.

No Replies to "Counters Nieuw Roden doen Farmsum das om"