Siddeburen zet Bellingwolde opzij

sidbelling

Siddebuurster Jeroen den Hertog (links) in duel met een speler van Bellingwolde. Jason Weites (achtergrond) zou later uitvallen. 

In de derde klasse van de zondagamateurs stond het duel der middenmoters op het programma. Siddeburen ontving op eigen veld bellingwolde. Beide ploegen hadden tot aan de aftrap acht punten uit zes gespeelde duels verzameld. Om wat steviger in de subtop te staan diende er dus gewonnen te worden. En dat deed de thuisclub. Na een 1-0 ruststand eindigde het duel in 3-1 voor de Boertjes.

Een beter spelend Siddeburen opende in de 2..0e0e minuut de wedstrijd. Bjorn Puister zette de gastheren op een 1-0 voorsprong. Daar viel eigenlijk niets op af te dingen omdat het team van trainer Roland Beuvink wat makkelijker speelde dan de gasten. Tot aan de thee veranderde er niets aan de stand. Na de pauze kwamen de bezoekers zowaar langszij. Bellingwolde mocht een hoekschop nemen die ongelukkigerwijs door Jeroen den Hertog achter zijn eigen doelman werd gekopt: 1-1.

Veel hadden de gasten niet aan het presentje. Een kwartiertje later was het namelijk Jordi de Vries die de thuisclub andermaal op voorsprong wist te schieten: 2-1. Erik Jan Koers, een van de betere spelers aan de zijde van Siddeburen, bepaalde de eindstand op 3-1 na een prima voorzet van Ruben van der Ploeg. De overwinning was verdiend omdat Siddeburen over een betere wedstrijdmentaliteit en vechtlust beschikte. Voor Jason Weites werd het een minder leuke middag. Hij moest zich laten vervangen nadat zijn arm uit de kom was geraakt.

* Siddeburen – Bellingwolde 3-1 (1-0). Bjorn Puister 1-0; Jeroen den Hertog 1-1 (e.d); Jordi de Vries 2-1; Erik Jan Koers 3-1.

No Replies to "Siddeburen zet Bellingwolde opzij"