‘t Zandt wint knotsgek duel

De voetballers van ’t Zandt hebben zaterdag in een knotsgekke wedstrijd met 4-5  van Wagenborger Boys 2 gewonnen. Het team komt uit de de reserve vijfde klasse en staat daarin momenteel in de subtop.

Het waren de mannen uit  Wagenborgen die de eerste treffer van de middag hadden moeten maken, maar de doelpaal bracht redding voor de Zandtsters. Aan de kant van  ’t Zandt was het Martin Tap die vanuit de achterhoede aan een solo begon, diverse tegenstanders passeerde, maar uiteindelijk in de handen van de keeper schoot. Na drie kwartier voetballen stond de brilstand nog op het scorebord. Na de thee begonnen de blauwhemden eindelijk te voetballen. Dat leidde dan ook tot de openingstreffer van Geert Kugel: 0-1. De mannen van coach Marijn Teerling bleven de druk opvoeren waardoor het niet veel later 0-2 werd door toedoen van Arnold Venema.

Even later was het de spits van Wagenborger Boys die werd neergehaald door de verdediging van ’t Zandt. Dat gebeurde net buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter  besloot de bal echter op de stip te leggen en dat betekende 1-2 door Bert Nijdam. Verdediger Ron Smit was het niet eens met de beslissingen van de leidsman en kon na enkele opmerkingen hierover en kreeg een tijdstraf van tien minuten. Drie minuten later was het Wagenborgen dat uit een vrije trap de gelijkmaker op fraaie wijze achter doelman Rik Til wist te schieten. En andermaal was Bert Nijdam de gevierde man: 2-2.

Even later konden de Zandsters weer juichen omdat Reint Kugel zijn ploeg andermaal op voorsprong had geschoten: 2-3. Sander Doorn breidde de stand uit naar 2-4 door de bal met een afstandsschot achter de Wagenborger goalie te schieten. De thuisclub bleef niet bij de pakken neer zitten en kwam vervolgens op 3-4 door Bert Nijdam. Wagenborgen profiteerde daarna van een fout van de Zandtster verdediging en schoot de gelijkmaker tegen het nylon. Deze keer liet Jeffrey Hartsuiker zich feliciteren: 4-4.  Niet veel later leek het er op dat de thuisploeg op voorsprong zou komen, maar door goed ingrijpen van sluitpost Rik Til bleef ’t Zandt op de been. Uiteindelijk was het Teun Heuvel die de eindstand op het scorebord wist te zetten. Vanaf veertig meter schoot hij de bal achter de goalie van Wagenborgen: 4-5. Zaterdag speelt ’t Zandt op eigen velde tegen de reserves van Siddeburen. De aftrap is om half drie.

* Wagenborger Boys 2 – ‘t Zandt 4-5 (0-0). Geert Kugel 0-1; Arnold Venema 0-2; Bert Nijdam  1-2; Bert Nijdam 2-2; Reint Kugel 2-3; Sander Doorn 2-4; Bert Nijdam 3-4; Jeffrey Hartsuiker 4-4; Teun Heuvel 4-5.

No Replies to "'t Zandt wint knotsgek duel"