Wagenborger Boys wint van koploper HS ’88

Wagenborger Boys heeft zaterdag voor een grote verrassing gezorgd. Op eigen terrein werd de ongeslagen status van HS ’88, de ploeg uit Hoogezand-Sappemeer, doorbroken. Er werd met 3-1 gewonnen door de gastheren.

Het zag er in het eerste kwartier niet naar uit dat Wagenborger Boys tot succes zou komen. HS ’88 kwam beter uit de startblokken en was meteen al een aantal keren dreigend. Vooral de behendige Dwayne Cameron zorgde voor de nodige onrust in de Wagenborger defensie. De bezoekers hadden echter een gelukje nodig om op voorsprong te komen. Uit de kluts viel de bal pardoes voor de voeten van Remco Drenth. Hij zorgde voor een terechte 0-1 voorsprong voor de koploper.

Wagenborger Boys rechtte echter de rug en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Waar HS ’88 eigenlijk alleen nog maar gevaarlijk mee werd waren dode spelmomenten. De roodhemden kwamen er af en toe voetballend goed door. Een prima aanval zorgde na een half uur voor de gelijke stand. Johan Lubbers omspeelde knap zijn tegenstander en behield het overzicht. Hij schonk de kans aan Wietse Smit, die koelbloedig de bal tegen het nylon werkte: 1-1.

Ook na de hervatting bleek Wagenborger Boys zeker niet de mindere. HS ’88 bleef met name gevaar stichten met verre inworpen van de linksback. Deze belandden telkens in het vijfmeter-gebied en bezorgden de Wagenborgers enkele benauwde momenten. Het was echter de thuisploeg die via een uitstekende actie op voorsprong wist te komen. Nu was het Jaap Enderle die met een scherp afgemeten voorzet de assist verzorgde waar Wietse Smit uit kon scoren: 2-1.

HS ’88 bracht vervolgens een extra aanvaller en probeerde met een slotoffensief het tij nog te keren. Tot uitgespeelde kansen leidde dat ook niet. Aan alle goede bedoelingen kwam definitief een einde toen plaaggeest Smit vijf minuten voor tijd de wedstrijd definitief besliste. Het goudhaantje ontving het speeltuig rond de middenlijn, schudde de laatst overgebleven verdediger van zich af en omspeelde vervolgens ook de doelman: 3-1.

*Wagenborger Boys – HS ’88 3-1 (1-1). Remco Drenth 0-1; Wietse Smit 1-1; Wietse Smit 2-1; Wietse Smit 3-1.

No Replies to "Wagenborger Boys wint van koploper HS ’88"