SC Loppersum krijgt te weinig

SC Loppersum valt ietwat terug op de ranglijst in de 2e klasse J. Nadat vorige week op eigen veld met 1-4 van CSVH werd verloren, was het nu thuisclub SC Rouveen dat de elf van Danhof de punten wist te ontfutselen.De gastheren zegevierden met 2-1.

Beide teams durfden aanvankelijk niet voluit te spelen. Ze namen een afwachtende houding aan. Na een kwartier spelen ontstonden er twee grote kansen voor de Lopsters. Eerst was het Ruben Danhof die, na goed vrijspelen van Rudolf Hidskes, de keeper op zijn weg vond. In de scrimmage die volgde bokste de goalie de bal over de achterlijn. Uit de corner die volgde kon Peter Groenewege vrij inkoppen. Ook hij moest zijn meerdere in de sluitpost erkennen.

In de minuten daarna werden de gastheren sterker en werd er een aantal keren vanuit de tweede lijn op het Lopster doel geschoten. Een uitstekende dieptepass viel uiteindelijk goed voor SC Rouveen en werd in de 24e minuut goed afgerond:1-0. Tot aan de rust kregen beide teams nog wat kleine kansjes maar veel gebeurde er niet meer. SC Loppersum kwam goed uit de kleedkamers voor het tweede bedrijf. Het team van Danhof was beter maar wist dit vooralsnog niet in een doelpunt uit te drukken. Rudolf Hidskes was de eerste die daar verandering in probeerde te brengen. Hij kapte twee man uit maar zijn inzet werd door de doelman gekeerd.

En toch zouden de bezoekers langszij komen. Marcel Pool liftte met veel gevoel de bal over de verdediging van SC Rouveen. Ruben Danhof dook de ruimte in, nam de bal goed aan en rondde beheerst af: 1-1. In het verdere verloop van het duel bleef SC Loppersum drukken en kansen creëren. Het doelpunt viel echter aan de andere kant. Na het wegkoppen van de bal bij de eerste paal vanuit een corner, was het een speler van SC Rouveen die de bal vanaf twintig meter fantastisch in de kruising wist te schieten.

Een slotoffensief van SC Loppersum mocht niet meer baten. Een goed gespeelde wedstrijd was verloren gegaan.het is nu zaak dat de Lopsters zich snel herstellen. Dat kan zaterdag al als men tegen Marum speelt.

No Replies to "SC Loppersum krijgt te weinig"