Benauwde zege De Fivel

De Fivel moest zaterdag op bezoek bij SC Scheemda. Het duel op sportpark d’ Oosterd was voor beide ploegen van groot belang. Bij winst zouden de gastheren weer aansluiting bij de middenmoot hebben gekregen. Voor de ploeg uit Zeerijp was een succes eveneens welkom. Het andere Oranje kwakkelt net iets teveel qua resultaten om zich met de echte toppers te kunnen meten. Zaterdag bleven de Riepsters in ieder geval aan de goede kant van de score. Laurens Hijlkema mocht zich tot matchwinnaar laten kronen. Zijn goal bleek voldoende voor een driepunter.

De gasten begonnen prima aan de wedstrijd. Er werden vloeiende combinaties op de grasmat gelegd en daarmee werd nogmaals voeding verstrekt aan de kenners die vinden dat De Fivel een van de beter voetballende teams in de derde klasse is. Het openingsdoelpunt van Laurens Hijlkema (0-1) was een logisch gevolg van het overwicht dat de bezoekers hadden. Naarmate de eerste helft vorderde verdween het voetbal een beetje, al waren de beste mogelijkheden nog steeds voor De Fivel. Geert van der Veen had voor veel opluchting kunnen zorgen door minstens een van de hem twee geboden mogelijkheden te verzilveren. Hij liet dat echter na.

De thee bleek in het Riepster kamp verkeerd te zijn gevallen. Scheemda gooide er wat meer body tegenaan en De Fivel had het daar zichtbaar moeilijk mee. Er werd ook wel gevaar gesticht, al gebeurde dat meestal vanuit standaardsituaties.  Na driekwart wedstrijd leek men daarvoor de beloning op te strijken. De bal werd in het Riepster doel gepompt en volgens Scheemder toeschouwers en spelers was het leer de doellijn gepasseerd. De arbitrage had dit niet kunnen constateren en wuifde alle protesten weg. Het was even billenknijpen voor De Fivel, dat uiteindelijk aan die ene treffer genoeg bleek te hebben.

SC Scheemda – De Fivel 0-1 (0-1). Laurens Hijlkema 0-1.

No Replies to "Benauwde zege De Fivel"