Neptunia wint attractief duel

nepptuniageo

Neptuniaan Nick Koolhof gaat letterlijk en figuurlijk gebukt onder het gewicht van tegenstander Bart van der Tuuk. De Delfzijlsters Pieter Meijerhof (10), Ruben Stam (6), Robert Steenbergen (2) en Garmerwolder Patrick van Zanten houden de situatie in de gaten. 

Neptunia heeft de thuiswedstrijd tegen GEO zaterdag met 3-2 gewonnen. Op het eigen sportpark Uitwierde in Delfzijl speelden de roodwitten een uitstekende wedstrijd, maar de ploeg van trainer Jan Potma wist het overwicht niet duidelijk genoeg in de score tot uitdrukking te brengen, waardoor er maar nipt gewonnen werd. 

door Frank Molema

In vergelijking met de dramatische wedstrijd tegen Engelbert stonden er vijf nieuwe namen in de basis. Aanvoerder Pieter Meijerhof keerde terug van een schorsing, Michiel van Spaandonk is hersteld van een enkelblessure, Roels nam de plek in van de geblesseerde Christiaan Buntjer (schouder uit de kom) en Steenbergen en Boerma verdienden een basisplaats.

GEO staat met dertien punten stevig in de subtop van de vierde klasse. De Garmerwolders waren aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg, met als hoogtepunt een mooi schot op de paal. Neptunia kwam in die fase goed weg, maar na dat schot op het aluminium nam de thuisploeg de controle over de wedstrijd volledig over. In het resterende half uur voetbalde Neptunia uitstekend, met mooie combinaties over zowel de linker- als de rechterkant. Het enige wat de thuisclub zichzelf kon verwijten was dat het maar één keer wist te scoren. Die goal viel rond de 30e minuut, toen Reiffers over de rechterkant doorbrak, de achterlijn haalde en Shantony Cecilia vond die voor een leeg doel rustig afwerkte: 1-0.

Neptunia speelde zo goed omdat het constant de vrije man op het middenveld kon vinden. Daarnaast was er bij balverlies de reflex om vooruit te verdedigen en de gretigheid om het leer snel terug te veroveren. GEO kwam er geen moment aan te pas en had meestal niet langer dan een paar seconden balbezit.

In de tweede helft speelde Neptunia nog steeds goed. Met name over de rechterkant werd fraai gecombineerd. Omdat de marge klein bleef, mocht  GEO blijven hopen. Na zeventig minuten spelen kwamen de bezoekers verrassend op gelijke hoogte. Mocht dit de uitslag zijn,  zou het een gestolen punt zijn geweest. Zeven minuten later kwamen de gastheren echter opnieuw op voorsprong toen verdediger De Jong de bal uit een voorzet van Meijerhof hard tegen de touwen knalde: 2-1.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was het duel beslist. Nadat de keeper van GEO een schitterend schot van invaller Jordy Koolhof  knap uit de bovenhoek had getikt, was het een paar minuten later wel raak via invaller Abdulrahman. Hij was er snel bij toen de Garmerwolder sluitpost een schot van Luijmers niet helemaal lekker verwerkte en dus van dichtbij eenvoudig kon scoren 3-1. Een minuut later bracht GEO  de spanning terug via een mooie boogbal over keeper Roels: 3-2. Maar verder dan die goal kwamen de zwarthemden niet meer. De drie punten bleven terecht in Delfzijl.

Het probleem van de Delfzijlsters is dat men goede wedstrijden met hele slechte afwissel. Voor de elf Neptunianen is het zaak om daarin verbetering te tonen. Zaterdag krijgt men de kans om het goede spel tegen GEO te bevestigen in de uitwedstrijd tegen Middelstum.

* Neptunia – GEO 3-2 (1-0). Shantony Cecilia 1-0; Bart van der Tuuk 1-1; Wiebren de Jong 2-1; Abdulrahman 3-1; Kasper Teunis 3-2.

No Replies to "Neptunia wint attractief duel"